MENIU

Vladmir Voronnin a efectuat sâmbătă o vizită de lucru la Moscova

Foto: RTV

Preşedintele Republicii Moldova, Vladmir Voronnin, a mers sâmbătă într-o vizită de lucru la Moscova. El s-a întâlnit cu omologul său rus, Dmitri Medvedev, şi cu alte persoane oficiale de la Moscova.

Vizita preşedintelui moldovean, Vladimir Voronin, vine cu mai puţin de două săptămâni înainte de alegerile legislative din Republica Moldova, programate să aibă loc la 29 iulie.

Vizita seamănă izbitor de mult cu cea efectuată de liderul de la Chişinău la 22 iunie, când a cerut Kremlinului sprijin moral şi financiar. Voronin a discutat atunci cu Medvedev pe marginea situaţiei tensionate existente în Republica Moldova după alegerile din 5 aprilie, ale căror rezultate au fost contestate vehement de opoziţia de la Chişinău.

Tot în cursul acelei vizite, Voronin a convenit cu premierul rus, Vladimir Putin, asupra contractării de către Moldova a unui credit de 500 de milioane de dolari din Rusia, bani care urmau să fie investiţi în proiecte de infrastructură, precum reconstrucţia drumurilor. Potrivit unor surse din Partidul Comuniştilor Moldoveni, citate de presa rusă, scopul vizitei îl constituie şi de această dată obţinerea sprijinului electoral şi salvarea economiei falimentare a Moldovei.

Comentatorii moldoveni apreciază că preţul sprijinului Moscovei ar putea fi cedarea către Gazprom a unor active Moldovagaz. Voronin a asistat sâmbătă şi la cursele de cai din cadrul Cupei Preşedintelui Federaţiei Ruse.

Mai multe articole despre:
Moscova vizită Vladimir Voronin sprijin politic