MENIU

Virusul care provoacă gripa porcină s-a extins în 16 ţări

Foto: Realitatea TV

Virusul care provoacă gripa porcină s-a extins cu repeziciune în 16 ţări, care au raportat până acum cazuri confirmate. Bilanţul este contradictoriu: cifrele oferite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii diferă, fiind de obicei inferioare celor furnizate de autorităţile naţionale.

Potrivit statisticii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în toată lumea există 331 de cazuri de contaminare, dintre care 156 în Mexic şi 109 în Statele Unite. OMS consideră că riscul unei pandemii este iminent, motiv pentru care a decis menţinerea nivelului de alertă la gradul 5 din maximum 6.

În Mexic s-au înregistrat 9 decese, iar în Statele Unite unul singur, potrivit aceleiaşi statistici. Autorităţile mexicane vorbesc însă de 16 morţi şi 381 de cazuri de îmbolnăvire. Statistica oferită de oficialii de la Washington menţionează 143 de cazuri confirmate de contaminare cu virusul H1N1. Numărul ar putea creşte.

Vineri seară, un avion care zbura pe ruta Germania - Washington, cu 261 de persoane la bord, a aterizat la Boston, după ce o pasageră s-a plâns de simptome gripale. În Canada numărul cazurilor confirmate a crescut la 55, iar în Marea Britanie s-a ajuns la 11.

Coreea de Sud a anunţat vineri noapte primul caz de infectare cu H1N1, iar în Franţa au fost semnalate două cazuri. Printre ţările în care au fost mai fost confirmate îmbolnăviri se află Spania, Olanda, Elveţia, Austria, Germania, Danemarca, Israel, Costa Rica, Noua Zeelandă şi China.

Mai multe articole despre:
virus OMS statistici gripă porcină H1N1