MENIU

VIDEO / FC Timişoara, eliminată din Europa după 1-2 cu Ajax

<descriere>

FC Timişoara este eliminată matematic din Liga Europa, după ce a pierdut, miercuri, cu scorul de 1-2, meciul de pe teren propriu cu Ajax Amsterdam, din etapa a 5-a a grupei A.

CLICK AICI PENTRU REZUMATUL VIDEO AL PARTIDEI FC TIMIŞOARA-AJAX 1-2

Aflată pe ultimul loc în grupa A, cu doar două puncte, FC Timişoara era obligată să câştige cu Ajax pentru a mai putea păstra oarece speranţe europene. Astfel, bănăţenii au început meciul tare şi au deschis scorul încă din minutul 2, prin Dorin Goga. Bucuria nu a ţinut însă prea mult pentru trupa lui Sabău, deoarece căpitanul \"lăncierilor\", Suarez, a egalat după ce l-a întors fără probleme pe Karamian în careul lui Pantilimon (8).

Timişoara a continuat să joace curajos şi în minutul 15 nu a reuşit să profite de o eroare a defensivei olandezilor, care au ieşit apoi la rampă prin acelaşi Suarez, cel mai periculos om al oaspeţilor. Ajax a avut un gol anulat în minutul 23, iar pauza a găsit tabela fixată la 1-1.

Lucrurile s-au schimbat însă imediat după reluare, Marko Pantelic aducând Ajaxul în avantaj cu un şut de la marginea careului (46).

Începând cu minutul 50 a urmat un sfert de oră de foc, cu două eliminări la Timişoara şi două penalty-uri pentru Ajax. Bănăţenii au rămas în 10 după eliminarea lui Bonfim (50), care a provocat un penalty faultându-l pe Donald, însă Pantilimon a apărat lovitura de la 11 metri executată de Suarez. La numai 10 minute după ce reuşise să ţină Timişoara în joc, Costel Pantilimon a văzut şi el cartonaşul roşu, după un fault din postură de ultim apărător în urma căruia centralul italian Tagliavento a arătat din nou punctul cu var. Între buturi a intrat Pedro Taborda, cu misiunea de a-i ţine piept aceluiaşi Suarez. Numai că uruguayanul s-a transformat în ratangiul serii, şutul său identic cu cel de la prima lovitură fiind apărat de Taborda.

Suarez a avut un concurent serios la capitolul ratări în colegul său Sulejmani, care a trimis de două ori mingea în transversală (69, 74), iar meciul s-a încheiat cu scorul de 2-1 pentru Ajax, care şi-a asigurat calificarea în 16-imile Europa League.

Fundaşul George Ogăraru, inclus după multă vreme în lotul \"lăncierilor\", a văzut întreaga partidă de pe banca de rezerve.

FC Timişoara, care nu a câştigat niciun meci în ultimele 11 disputate în Europa, mai poate simţi gustul victoriei în ultima etapă a grupei A, când va juca, pe 17 decembrie, cu Dinamo Zagreb, în deplasare.

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida FC Timişoara - Ajax Amsterdam, scor 1-2.