MENIU

VIDEO / Werder Bremen s-a calificat în finala Cupei UEFA, după 3-2 la Hamburg

Foto: www.goal.com

Învinsă cu 1-0 de SV Hamburg în prima manşă a semifinalelor şi condusă, în retur cu 1-0, după 17 minute, Werder Bremen a reuşit să se impună în manşa secundă cu scorul de 3-2 şi să se califice în finala Cupei UEFA datorită numărului mai mare de goluri înscrise în deplasare.

SV Hamburg a început meciul sus şi a controlat jocul, iar Ivica Olic a deschis scorul (min. 13), învingându-l pe Wiese, eroul din tur al celor de la Bremen după ce a reuşit să limiteze proporţiile scorului, cu o "scăriţă" din interiorul careului. Contrar cursului jocului, Werder Bremen a egalat în minutul 29, prin Diego, care a primit o pasă filtrantă de la Pizarro şi a înscris din interiorul careului, săltând mingea peste Frank Rost.

Până la pauză tabela nu a mai suferit modificări, iar la reluare jocul a devenit din ce în ce mai dur. Werder ar fi putut trece în avantaj în minutul 52, însă o reuşită a lui Claudio Pizarro a fost anulată pentru ofsaid, iar după alte 10 minute Hamburg ar fi putut tranşa calificarea în favoarea sa, dacă Pitroipa ar fi ajuns un balon centrat la doi metri în faţa porţii de Marcel Jansen. Nu a fost să fie, iar în cele din urmă cei care au marcat au fost oaspeţii, prin peruanul Pizarro, care a reuşit să-şi treacă numele pe lista marcatorilor cu un şut de la 25 de metri la care Rost a fost plasat greşit.

Hamburg, condusă pentru prima oară în dubla manşă cu Werder Bremen, a pornit în căutarea golului egalizator, iar Alex Silva l-a încercat pe Wiese cu un şut puternic de la mare distanţă, respins, însă, de portarul oaspeţilor.

După ce în debutul reprizei oaspeţii au avut un gol anulat, în minutul 78 a fost rândul celor de la Hamburg. Gazdele au marcat în urma unui corner, dar centralul belgian De Bleeckere a decis să nu valideze golul, după ce Ivica Olic şi Baumann s-au faultat reciproc în careu.

În minutul 83, Bremen a marcat pentru 3-1 prin Baumann, însă când conturile păreau deja încheiate Hamburg a punctat din nou, tot prin Ivica Olic (87), iar finalul de joc s-a încins, gazdele presând tot mai mult în căutarea golului egalării şi al calificării.

Deşi Petric (SV Hamburg) ar fi putut marca din foarfecă, scorul nu a mai suferit nicio modificare până la final, iar Werder Bremen s-a calificat în finala Cupei UEFA, ce va avea loc la Istanbul, pe 20 mai, şi în care va întâlni Şahtiorul lui Mircea Lucescu şi Răzvan Raţ.



Vezi aici cum s-a desfăşurat partida SV Hamburg - Werder Bremen, scor 2-3.