MENIU

VIDEO / Top 5 "băieţi răi" pe terenul de fotbal

Foto: independent.co.uk

Gattuso l-a luat de păr pe selecţionerul Marcelo Lippi, Roy Keane are conştiinţă multe tibii, Robbie Savage este recordmanul cartonaşelor primite în Premier League, iar Joey Barton şi-a stins ţigara în ochiul unui coechipier.

Pe faţa urâtă a fotbalului îşi lasă urmele şi jucători celebri. Oameni care nu se pot controla şi îşi atacă violent adversarii şi chiar colegii de echipă sau antrenorii.

Istoria recentă consemnează multe cazuri de agresori, însă între aceştia se disting cei care acţionează cu regularitate asupra tibiilor, îşi strâng prea repede pumnul pentru a-l plasa în bărbia altuia sau îşi umplu des gura cu salivă pe care o aruncă în faţa oricui îi enervează. Site-ul crazy4footie.info a realizat un Top 5 al celor mai răi fotbalişti din ultimul timp, iar pe primul loc l-a plasat pe italianul Gennaro Gattuso.

Născut în Calabria, se comportă ca şi cum ar membru al clanurilor mafiote care împânzesc sudul Italiei. A simţit-o pe propria-i piele inclusiv colegul său de naţională, Marco Matterazzi, pe propriul păr selecţionerul Marcelo Lippi, iar pe antrenorul de la club, Carlo Ancelotti, abia s-a abţinut să nu-l bată.

De pe locul doi, fostul căpitan al lui Manchester United, Roy Keane, va rămâne multă vreme în amintire prin bătaia sa, din 2006, cu Patrick Vieira, şi conflictul cu selecţionerul Irlandei, la CM 2002, căruia i-a spus: "Ai fost un jucător prost, iar acum eşti un antrenor prost. Singurul motiv pentru care am de-a face cu tine este că, din nu ştiu ce cauză, eşti antrenorul ţării mele şi nici măcar nu eşti irlandez, englez nenorocit !". De asemenea, faulturile sale produc în continuare fiori.

Robbie Savage este un fotbalist care a avut o carieră lungă în Premier League, iar în zece ani a reuşit să bată un record. Este fotbalistul cu cele mai multe cartonaşe galbene primite, 90, din prima divizie engleză. În secvenţa de faţă el este cel lovit, de arbitrul meciului cu Newcastle, însă accidental.

Lângă podium stă "King Eric" Cantona. Are şi el cu ce se lăuda. A fost arogant în teren, s-a bătut cu un suporter al lui Crystal Palace, cu colegi de echipă şi l-a insultat pe antrenorul Franţei.

Joey Barton, de la Newcastle, este jucătorul de pe locul 5, dar mai are timp să urce, fiindcă n-are decât 27 de ani. Acum doi ani l-a snopit în bătaie şi l-a băgat în spital pe colegul său de la Manchester City, Ousmane Dabo, la petrecerea de Crăciun a clubului i-a stins o ţigară în ochi coechipierului său Jamie Tandy, iar în vara anului urmator a fost trimis acasa, din Thailanda, după ce l-a accidentat pe coechipierul său, Richard Dunne, care încerca să-l împiedice să îl bată pe un suporter de 15 ani, al lui Everton. Acum e la puşcărie, unde ispăşeşte o pedeapsă de şase luni, fiindcă n-a rezistat în a-l pocni serios pe un tânăr, iarna trecută, la ieşirea dintr-un bar.