MENIU

VIDEO / Lyon pierde derby-ul cu Bordeaux şi, după 7 trofee consecutive, nu mai e favorită la titlu

Foto: http://www.francefootball.fr

Dominaţia lui O. Lyon în Franţa pare aproape de final. După 7 ani consecutivi în care au cucerit titlul în Ligue I, lyonezii dau semne de oboseală. Pentru prima dată, se pare că trofeul nu va mai poposi pe "Stade Gerland", iar Lyon şi-a pierdut statutul de favorită. În derby-ul etapei a 32-a, O. Lyon a fost învinsă la limită de Bordeaux, în deplasare, scor 1-0, şi e la patru puncte în spatele liderului Marseille.

"Poate că e timpul pentru altcineva", spunea înainte partidei cu Bordeaux căpitanul lyonezilor, Juninho, iar rezultatele din ultima etapă par a-i da dreptate brazilianului.

Marseille s-a impus pe terenul celor de la Lorient, prin reuşita decisivă din minutul 80 a fostului elev al lui Lucescu la Şahtior, brazilianul Brandao, care a înscris pentru 2-1, apoi Lyon a pierdut derby-ul de la Bordeaux.

Unica reuşită a partidei de pe "Stade Chaban-Delmas" i-a aparţinut unui ex, mijlocaşul Alou Diarra, care a înscris din 8 metri, cu două minute înainte de pauză. 

Cu şase etape înainte de final, O. Lyon a căzut pe poziţia a treia, cu 60 de puncte, la şase puncte în spatele liderului O. Marseille. Pe poziţiia secundă se află Bordeaux, cu 62 de puncte.

Programul e şi el destul de complicat pentru oamenii lui Claude Puel. Etapa viitoare vor întâlni pe teren propriu PSG-ul, iar în etapa 36 se vor deplasa pe "Stade Velodrome" pentru un alt derby, cu O. Marseille.  

Vezi aici rezultatele complete ale etapei a 32-a din Franţa

Mai multe articole despre:
Franţa Olympique Lyon titlu derby Bordeaux O. Lyon