MENIU

VIDEO / Anglia a pierdut cu Brazilia, Fabio Capello este pus la zid

Foto: sportinglife.com

Selecţionata cariocas a câştigat cu 1-0 cel mai tare amical al weekendului. Presa de peste Canalul Mânecii îl acuză pe selecţionerul Angliei că a stat cu mâinile în sân, în timp ce echipa sa putea fi surclasată cu uşurinţă.

Selecţionerul echipei naţionale a Angliei, Fabio Capello, a fost criticat de presa engleză, nemulţumită de faptul că prima reprezentativă a pierdut cu 0-1 amicalul cu Brazilia, disputat în Qatar.

"Fabio Capello a stat, în cea mai mare parte a timpului, cu mâine încrucişate, uitându-se meditativ spre teren, în loc să aibă o atitudine de 'mamma mia!'. Un om serios din fotbal digera o lecţie serioasă de fotbal, deşi părea că nimic nu-l surprinde pe Capello. În acest meci am văzut că rezervele Angliei pot fi surclasate cu uşurinţă de Brazilia. Anglia a fost norocoasă că superioritatea Braziliei nu s-a văzut mai mult pe tabelă, unde scorul a rămas 1-0. Capello, ca de obicei, a evitat să se refere la jucători, dar s-a lamentat spunând că Anglia s-a apărat prea încet. Putea să spună că a lipsit acurateţea, dar şi capacitatea de a trece de defensiva adversarilor", scrie The Times.

"Brazilia a avut mult mai multă clasă şi calitate faţă de Anglia, care nu a putut să depăşească faptul că vedetele ei au lipsit. Poate că jucătorii şi selecţionerul vor avea de învăţat din această înfrângere, deoarece Brazilia poate fi principalul pericol la Campionatul Mondial din Africa de Sud", a comentat ediţia de duminică a The Independent.

Presa engleză ironizează şi faptul că Anglia a primit de zece ori mai puţini bani decât Brazilia pentru a evolua în Qatar, dar şi că arbitrul a comis mai multe erori. "Cred că nimeni se aştepta ca Wayne Rooney, căpitanul echipei, să-l înjure pe arbitru. Meciul a fost unul slab pentru Anglia şi a existat un moment în care ne întrebam dacă am dat vreun şut pe poartă. Nu a fost uşor să vedem cât de greu au mers pasele în meciul disputat la Doha", a notat The Mirror. Golul victoriei Braziliei a fost reuşit de Nilmar, în minutul 47.

Rezumatul partidei Brazilia - Anglia 1-0