MENIU

Videanu: Este absolut inacceptabil ca Nica să insinueze că PD-L s-ar pregăti de fraudarea alegerilor

Foto: capital.ro

Democrat-liberalii au fost \"oarecum şocaţi\" de declaraţiile ministrului de Interne privind o posibilă fraudă electorală, mai ales de insinuările că PD-L ar pregăti această fraudă, punând dezbaterea în cadrul mai larg al relaţiei cu PSD, a spus, sâmbătă, prim-vicepreşedintele PD-L, Adriean Videanu.

Potrivit prim-vicepreşedintelui PD-L, nemulţumirea democrat-liberalilor vine, în principal, din faptul că Dan Nica a făcut aceste declaraţii încercând să indice că un anumit partid se preocupă de fraudări, adică PD-L.

"Este absolut inacceptabil ca domnul Nica să insinueze că PD-L s-ar pregăti de acest lucru. Astăzi (sâmbătă, n.r.) am discutat cu câţiva deţinători de autocare în România. Informaţia este falsă (...). Este o eroare maximă. Şi cred că are obligaţia să demonstreze acest lucru. Cu atât mai mult, cu cât, în mod direct, şi-a atacat partenerul de coaliţie", a spus Videanu.

Adriean Videanu se referea la afimaţia de vineri a ministrului de Interne, Dan Nica, potrivit căruia există informaţia că nu ar mai fi autocare libere în România pentru 22 noiembrie şi 6 decembrie. Nica spunea că trebuie verificat dacă acest lucru "are o altă legătură cu faptul că românii s-au hotărât brusc să plece în excursii la mănăstriri, în alte locuri turistice ale României, sau dacă cineva se gândeşte să organizeze vreo operaţiune de turism electoral".

Între timp, premierul Emil Boc l-a convocat, sâmbătă dimineaţă, la Palatul Victoria, pe ministrul Dan Nica, cerându-i date şi informaţii concrete pentru a elimina orice suspiciune cu privire la posibila fraudare a alegerilor.

Mai multe articole despre:
alegeri Adriean Videanu vot Dan Nica turism electoral