MENIU

Videanu: După secretari de stat, prefecţi şi subprefecţi PSD, vor fi schimbaţi şefii de instituţii

Foto: NewsIn

Prim-vicepreşedintele PD-L Adriean Videanu a declarat la Slatina, că după schimbarea secretarilor de stat şi a prefecţilor şi subprefecţilor, urmează directorii de instituţii deconcentrate susţinuţi de PSD.

"Directorii de deconcentrate susţinuţi de PSD vor fi schimbaţi imediat. După secretarii de stat, prefecţii şi subprefecţii PSD, vor urma directorii de deconcentrate susţinuţi de acest partid. Directorii trebuie să aibă aceeaşi culoare politică cu guvernul pentru că trebuie să pună în practică programul Executivului", a spus Adriean Videanu.

Acesta a afirmat că directorii de deconcentrate susţinuţi de PSD vor fi schimbaţi imediat chiar dacă, pentru a scăpa de înlocuire, unii dintre ei, "s-au îmbolnăvit subit". 

"Îi vom schimba chiar şi dacă sunt în concediu medical. Îi schimbăm şi după aceea ne judecăm cu ei", a mai spus Videanu, urându-le celor care au apelat la concediu medical "mult succes", a conchis Videanu.

În ceea ce-i priveşte pe şefii deconcentratelor care au dat concurs pe post, Videanu a afirmat că ministrul în subordinea căruia se află instituţia condusă de aceşti directori poate dispune o evaluare a lor, după care, pentru neîndeplinirea unor obiective, să dispună înlocuirea acestora.

Adriean Videanu a mai spus că, în ceea ce priveşte schimbarea majorităţilor din consiliile locale şi judeţene, vor fi puţine astfel de schimbări înainte de alegerile prezidenţiale.

Vasile Blaga, ministrul interimar de interne, a confirmat vineri seară într-o emisiune televizată, că subprefecţii susţinuţi de PSD în teritoriu vor fi schimbaţi sâmbătă, după ce joi au fost înlocuiţi prefecţii.

"PD-L este singurul partid care îşi asumă guvernarea. Ieri i-am schimbat pe prefecţi, mâine voi schimba toţi subprefecţii", a declarat Blaga.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, care este şi ministru interimar al Sănătăţii, a participat la Slatina la instalarea noului prefect de Olt, Leonid Augustin Moisiu.