MENIU

Videanu: Am primit informaţii despre un puci în PSD prin care se intenţiona schimbarea candidatului

Foto: NewsIn

Prim-vicepreşedintele PD-L Adriean Videanu a susţinut că ar fi primit informaţii despre "un puci" în PSD pus la cale de unii membri care ar fi vrut, cu o seară înainte de congres, să-l schimbe pe Mircea Geoană cu Adrian Năstase drept candidat la alegerile prezidenţiale.

"Am primit informaţii despre un puci în PSD prin care se intenţiona schimbarea candidatului PSD la funcţia de şef al statului. Din păcate, pentru Adrian Năstase, nu pentru noi, susţinătorii lui Adrian Năstase au fost mai puţin numeroşi decât cei ai lui Geoană", a afirmat Videanu, transmite corespondentul NewsIn.

Prim-vicepreşedintele PD-L a mai susţinut, într-o conferinţă de presă la Slatina, că PSD a ieşit de la guvernare conform unui scenariu stabilit cu mult timp în urmă de consilierii americani ai lui Mircea Geoană şi menit să-l "revigorze" pe candidatul la alegerile prezidenţiale, deoarece acesta scăzuse în sondaje şi risca să nu intre în turul II.

"Mai intrăm şi noi în posesia documentelor strategilor americani. PSD a ieşit de la guvernare conform scenariului stabilit cu mult timp în urmă pentru a-l revigora pe Mircea Geoană. Geoană a căzut pe locul trei în preferinţele românilor şi americanii au decis că se impune crearea unui scandal. Unul între PSD şi PD-L, menit să-i aibă în prim-plan pe principalii actori politici. Ieşirea de la guvernare ar trebui să polarizeze electoratul şi să-i permită lui Geoană să intre în turul II", a afirmat Adriean Videanu.

Prim-vicepreşedintele PD-L, Adriean Videanu, a participat la Slatina, la instalarea noului prefect de Olt, Leonid Augustin Moisiu.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a fost validat de Congresul Extraordinar al Alianţei PSD+PC, în unanimitate, drept candidat la alegerile prezidenţiale.