MENIU

Videanu a plătit 5.000.000 de euro în plus la Obor

Foto: catavencu.ro

Primăria Capitalei a publicat un anunţ de atribuire pentru lucrări suplimentare la Pasajul Obor. Deloc surprinzător, contractul a ajuns să coste cu aproape 50% mai mult decât iniţial, ajungând de la 41,734 milioane RON la 62,338 milioane RON.

Între timp, cineva şi-a dat seama de gafă şi oamenii lui Oprescu au sărit cu un comunicat de presă în care să explice tâmpenia. Pe scurt: nu e vorba de un act adiţional de lucrări care vor avea loc de-aici încolo, ci de unul încheiat pentru lucrări care au avut loc anul trecut, în mandatul lui Adriean Videanu. Teoretic, au dreptate.

Lucrările la Pasajul Obor s-au terminat anul trecut, deci PMB n-ar mai avea de ce să deschidă un alt şantier acum. Practic, după cum v-aţi obişnuit deja, Primăria Capitalei e în stare de orice năzbâtie. Cumva, gafa asta ar părea că s-a încheiat cu happy-end. Ei, bine nu, căci rămâne totuşi problema actului adiţional. În mai 2007, contractul pentru “Îmbunătăţiri condiţii de circulaţie Pasaj Obor” a fost atribuit asocierii Tehnologica Radion&Metroul SAΔ ACM '93. Tehnologica a firma aia de construcţii care a reparat un drum în Capitală la preţ de km de autostradă construit de la 0. Lucrările contractate în 2007 valorau 41,734 milioane de RON. Vă mai amintiţi probabil că îmbunătăţirile astea n-au durat prea mult, ba chiar dimpotrivă, astfel că Videanu a reuşit să mai participe şi el la o inaugurare înainte să plece de la Primărie.

CITEŞTE MAI MULT PE CAŢAVENCU.RO

Mai multe articole despre:
Primăria Capitalei fonduri Obor PMB