MENIU

Victor Roncea: Romul nu e chiar român şi nici Roma Rromânia

Foto: Ziua

Situaţia românilor din Italia e cam Maroni. Viol, viol!, strigă babele din presa italiană, doar-doar vor primi satisfacţie. Toţi românii urlă, cântă (manele) şi violează, pe bandă, italience oarbe, mute şi oloage. Haideţi, fraţi de Ram, chiar aşa?!

Noul scandal inventat unde a intarcat romul Roma riscă, din nou, să inflameze relaţiile bilaterale romano-italiene, după ce tocmai am scăpat de un altul similar şi după ce ne-am făcut de baftă - bahtalo! - cu ciorile alea de pe afişe care acum au devenit bune de muls vacile elveţiene, brune - deh! - şi alpine.

ŞtiŢi cĂ un romÂn, de 31 de ani, din Pavia, a fost arestat de "Valentine's Day" pentru, chipurile, "violarea unei bătrâne oarbe de 83 de ani", internată apoi în spital cu o "prognoză rezervată"... Adevărul a rămas însă îngropat în titlurile care au făcut valurile de rigoare. În realitate, era vorba de un zidar care tocmai se bucurase de salariul de sfârşit de săptămână şi, abţiguit, a nimerit într-o altă curte. Aici s-a declanşat alarma unei maşini, de care se sprijinise în căutarea redobândirii echilibrului. Nepoata bătrânei a strigat la el şi l-a ameninţat cu chemarea carabinierilor. Omul era atât de trosnit încât nici măcar nu s-a străduit să fugă. A intrat tacticos, ca omul beat, pe prima uşă, şi a căzut lat pe cel mai apropiat loc plan şi moale ieşit în cale, patul bătrânei, ipostază în care a şi fost ridicat de carabinieri. Iar bătrâna nici măcar nu era oarba, ci bolnavă de Alzheimer. Deci tancul era bicicleta şi nu a câştigat-o, ci a pierdut-o. Şi e vorba chiar de libertatea lui.

 

Citeşte mai mult în Ziua

Mai multe articole despre:
România români Italia rromi violatori