MENIU

Victor Hănescu: Ne putem menţine în Grupa Mondială

Foto: NewsIn

Cu o săptămână înaintea barajului din Cupa Davis cu Suedia, cel mai bun jucător român de tenis vorbeşte depre suprafaţa de joc aleasă de nordici şi despre faptul că încă nu ştie componenţa echipei noastre de dublu.

În ultimii ani a devenit obişnuinţă ca la mijlocul lunii septembrie echipa de Cupa Davis a României să susţină meciul de baraj pentru menţinerea în Grupa Mondială. Aşa se va întâmpla şi acum, în perioada 18-20 septembrie, când reprezentativa noastră va juca la Helsingborg, împotriva Suediei.

Meciul se va juca pe suprafaţă rapidă, ceea ce constituie un dezavantaj pentru noi, iar Victor Hănescu a vorbit într-o conferinţă de presă despre această situaţie, precum şi despre mingile speciale cerute de Robin Soderling: "Ei au ales o suprafaţă care îi avantajează, iar publicul va fi de partea lor. Vom vedea acolo exact ce fel de suprafaţă e, iar mingile de la Roland Garros pe care le-au ales ne convin şi nouă".

Cel mai bine clasat jucător român a mai spus: "E un meci dificil, cu o echipă puternică. Îl au pe Soderling, dar şi echipa de dublu, dar noi mizăm pe meciul meu cu Andreas Vinciguerra. Noi suntem optimişti şi cred că ne putem menţine în Grupa Mondială". Referitor la hotărârea lui Andrei Pavel de a juca, Victor Hănescu a spus: "Am vorbit cu Andrei, dar nu ştiu dacă sigur joacă. E adevărat că Tecău şi Pavel au jucat mult împreună şi au avut rezultate bune. La fel de adevărat e că Marius Copil a jucat foarte bine la Sibiu. Încă nu se ştie cine va juca la dublu".

Echipa de Cupa Davis a României îi are în componenţă pe Victor Hănescu, Victor Crivoi, Horia Tecău, Marius Copil şi Petru Luncanu, în timp ce adversarii noştri mizează pe Robin Soderling, Andreas Vinciguera, Simon Aspelin şi Robert Lindstedt.