MENIU

Victor Hănescu, demolat de Soderling. România a retrogradat în grupa euro-africană a Cupei Davis!

Foto: NewsIn

Victor Hănescu nu a reuşit să îi ţină piept suedezului Robin Soderling, în meciul patru al întâlnirii Suedia - România, din barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială a Cupei Davis. După ce Soderling l-a învins fără drept de apel pe Hănescu, ducând scorul general al întâlnirii din Suedia la 3-1, România a retrogradat în grupa euro-africană.

În primul set, fiecare jucător şi-a câştigat serviciul, dar la 6-5 Soderling a decis să atace şi a reuşit break-ul, acesta aducându-i victoria în primul set, 7-5.

În setul doi, Soderling nu a mai aşteptat prea mult pentru a câştiga un game pe serviciul lui Hănescu. Jucătorul român a avut 40-0, dar suedezul a profitat apoi de o serie de greşeli neforţate comise de acesta şi a făcut 2-0. Soderling şi-a câştigat serviciul, iar în game-ul trei a Hănescu nu a punctat deloc pe propriul serviciu. La 5-0, Hănescu a reuşit, în sfârşit, să-şi câştige serviciul, însă asta nu l-a împiedicat pe Soderling să facă 6-1.

Hănescu nu a reuşit să-şi revină nici în setul al treilea, pe care Soderling l-a câştigat la pas, 6-0.

România părăseşte Grupa Mondială după o perioadă de aproximativ opt ani în care a fost prezentă în această fază a Cupei Davis. Românii obţineau în 2002 calificarea în Grupa Mondială după ce învingeau Austria cu scorul de 5-0. Echipa de atunci era formată din Andrei Pavel, Adrian Voinea, Gabriel Trifu şi Victor Hănescu, iar căpitan era Florin Segărceanu. România va juca acum în Zona Europa-Africa.

În palmaresul României în Cupa Davis sunt şi trei finale, toate trei pierdute în faţa Statelor Unite (1969, 1971, 1972).