MENIU

Victima lui Polanski, împotriva arestării cineastului

Foto: www.telegraph.co.uk

Samantha Geimer, adolescenta cu care Roman Polanski a întreţinut relaţii sexuale ilegale în 1977, este azi o mamă de 45 de ani, care susţine că arestarea cineastului reînvie un capitol încheiat din viaţa sa.

În 1978 Polanski a fost acuzat în Statele Unite că a avut o relaţie sexuală cu o minoră de 13 ani, Samantha Geimer, şi a violat-o.

Astăzi, Samantha, în vârstă de 45 de ani, este căsătorită şi are trei copii. Femeia vrea cu orice preţ să uite de cele întâmplate în urmă cu mai bine de 30 de ani. "S-a săturat de tot acest circ. Eram împreună cu mai multe rude, când am aflat că Polanski a fost arestat. Mama spera că totul va fi dat uitării, însă arestarea lui regizorului reînvie trecutul", a declarat Jamie, fiul Samanthei Geimer.

Anul acesta, femeia a cerut justiţiei americane să abandoneze procedurile împotriva cineastului, pentru că acest capitol din viaţa sa este încheiat.

Roman Polanski a fost arestat sâmbătă, la Zurich, unde urma să participe la Festivalul de Film pentru a primi un premiu pentru întreaga carieră, cu un mandat de reţinere american pentru fapte petrecute în 1977, în SUA, şi se află  în detenţie provizorie, în aşteptarea extrădării.

Şedinţă foto în vila lui Jack Nicholson

Potrivit mărturiei sale în faţa marelui juriu reunit pentru a judeca faptele, în martie 1977, Roman Polanski i-ar fi cerut mamei acesteia permisiunea pentru a organiza o şedinţă foto cu Samantha în vila actorului Jack Nicholson din Hollywood Hills. Când adolescenta a ajuns în vilă, Roman Polanski a sedat-o folosind şampanie şi droguri, apoi a făcut o serie de fotografii cu ea goală în baie şi, în ciuda rezistenţei fetei, a reuşit să o forţeze să întreţină relaţii sexuale cu el.

Arestat în urma plângerilor părinţilor Samanthei, cineastul, în vârstă de 43 de ani atunci, a pledat vinovat de "relaţii sexuale ilegale" şi a petrecut o lună şi jumătate în închisoare. La sfârşitul lunii februarie 1978 Polanski a plecat spre Europa, unde locuieşte de atunci. El nu a putut fi extrădat din Franţa, pentru că are cetăţenie franceză. Polanski s-a născut la Paris, din părinţi polonezi şi a crescut în Polonia.