MENIU

Vedetele Top Gear i-au ignorat pe fanii români

Foto: tiscali.co.uk

Zeci de turişti au urcat, joi dimineaţa, la Bâlea Lac pentru a asista la filmările pentru emisiunea de televiziune Top Gear, însă nu au reuşit să smulgă prea multe cuvinte de la cei trei realizatori ai emisiunii, care nu au stat de vorbă cu oamenii şi au plecat imediat după filmări spre Bucureşti.

Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May, cei trei realizatori ai emisiunii Top Gear, împreună cu supermaşinile Lamborghini, Ferrari şi Aston Martin erau aşteptaţi la Bâlea Lac în jurul orei 11.00, însă problemele cu închiderea DN7C au făcut ca aceştia să întârzie câteva ore. În cele din urmă, în jurul orei 13.00, echipa Top Gear a început filmările în partea argeşeană a Transfăgărăşanului, de la cabana Capra.

Trecerea spre Bâlea Lac s-a făcut în prin tunelul ce leagă judeţele Sibiu de Argeş, iar filmările au continuat pe tronsonul Bâlea Lac-Bâlea Cascadă. Pentru a lua imagini cât mai spectaculoase echipa Tog Gear a folosit şi un elicopter privat, transmite corespondentul NewsIn.

Singurul moment în care cei trei s-au apropiat mai mult de oameni a fost la finalul primei sesiuni a filmărilor, când au rulat încet către standul echipei. La volanul celor trei bolizi, Clarkson, Hammond şi May au zâmbit, dar fără să ofere autografe sau să coboare pentru fotografii. Un singur fan al acestora a reuşit să-i smulgă lui Richard Hammond un „hi” („Bună”), dar numai după ce l-a rugat pe acesta: „Say hi”.

După filmări, care s-au încheiat în jurul orei 17.00, Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May au plecat direct spre Bucureşti, de unde vor pleca vineri dimineaţa spre Londra. Aceştia nu au rămas nici măcar să ia masa alături de colegii lor, ci au comandat fiecare câte două sandwich-uri, pe care le-au luat la pachet.

În schimb, ceilalţi membri ai echipei – 16 persoane - au luat masa la Cabana Paltinul, fosta vilă de protocol a lui Nicolae Ceauşescu. La prânz, 15 dintre ei au mâncat doar piept de pui la grătar, cu carfofi prăjiţi, iar unul a cerut hrană vegetariană.

Pentru o noapte de cazare la „Paltinul” şi pentru masă, aceştia au plătit aproximativ 1.000 de euro. Echipa tehnică va continua să filmeze şi vineri, însă doar cadrul natural în care s-a realizat emisiunea.

O parte din turiştii aflaţi la Bâlea Lac au fost însă nemulţumiţi de faptul că nu au fost lăsaţi să coboare decât după ora 19.00.

În timpul filmărilor a mai existat încă un incident, în zona cabanei Capra, unde o femeie bolnavă, care trebuia să ajungă la Sibiu, pe Transfăgărăşan, nu a fost lăsată să treacă de barajul poliţiei. În cele din urmă, însă, maşinii în care se afla aceasta i-a fost permisă trecerea.