MENIU

Vasluienii, dezarmaţi de Panduri

Foto: NewsIn

Pandurii au învins echipa FC Vaslui cu scorul de 1-0 prin golul înscris de Florin Stângă (min. 12), în etapa a doua a Ligii I.

Pandurii încep în forţă şi atacă pe flancuri. Echipa antrenată de Sorin Cârţu combină la mijlocul terenului, dar fără vreun rezultat. Wesley a obţinut o lovitură liberă, însă nu reuşeşte să o fructifice pentru că Stanca e pe fază.

Jocul ambelor echipe este foarte dinamic. Păcurar a încercat să înscrie din 30 de metri, şutul lui este respins de Hăisan. Florin Stângă reia în poartă, cu capul, de la 10 metri, o centrare venită de la Hidişan. Gerlem încearcă să aducă echipa pe linia de plutire. Atancantul centrează şi Temwanjera reia cu capul din careu dar Stanca apără. Se joacă pe contre. Burdujan creează o ocazie de egalare, dar mingea trece peste poarta lui Stanca. Nici Stromajer nu reuşeşte să înscrie deşi Martinovic îi trimite o pasă foarte bună de la 40 de metri. Pressingul Vasluiului devine extrem de agresiv în finalul primei reprize, cu toate acestea la pauză gazdele se află în avantaj.

În primele minute din a doua repriză Hidişan pătrunde în careu, trage un şut puternic, însă Hăisan blochează, iar mingea este scoasă de Buhuş de pe linia porţii. De partea cealaltă începe atacul, Ljubinkovic şutează periculos, dar Stanca e pe poziţie. Imediat Wesley execută lângă bară o lovitură liberă de la 30 de metri, dar portarul gazdelor reţine. Stromajer marchează cu un şut din interiorul careului, dar reuşita sa este anulată pe motiv de ofsaid. Vasluienii resuflă uşuraţi.

Wesley încearcă să scoată echipa din încurcătură şi trage din întoarcere, din preajma punctului de la 11 metri, dar balonul se scurge pe lîngă bară. Vasluiul nu-şi poate reproşa prea multe pe partea ofensivă. Meciul este spectaculos, cu multe faze la ambele porţi. Pandurii îşi mai creează o ocazie prin centrarea lui Lazici. Arietta nu ajunge la mingea trimisă de Lazici puţin pe lângă poartă. Speranţa vasluienilor de a obţine un punct atârnă de centrarea lui Luz din ultimul minut, dar meciul se încheie cu victoria Pandurilor, lideri în Liga I.

CASETA TEHNICĂ

PANDURII TG. JIU - FC VASLUI 1-0 (Stângă 12)

Pandurii: Stanca - Popete, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso - Hidişan, Stângă, Păcurar, Grecu (Murgan 67) - Stromajer (Lazic 80), Raskovic (Arietta 61). Antrenor: Sorin Cârţu.

FC Vaslui: Hăisan - Akakpo (Buhuş 46), Zubar, Farkaş, H. Luz - Gerlem, Genchev, Pavlovic (Ljubinkovic 46) - Wesley - Temwanjera, Burdujan (Gângioveanu 67). Antrenor: Cristian Dulca.

Cartonaşe galbene: Stângă 27, Popete 52, Stanca 55, Grecu 67, Chibulcutean 81 / Pavlovic 31, Farkaş 66, Ljubinkovic 90+4, Zubar 90+5

Arbitri: Robert Dumitru - Adrian Vidan, Vasile Marinescu;

Stadion: Municipal (Târgu Jiu); Spectatori: 5.000  

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida Pandurii Tg. Jiu - FC Vaslui, scor 1-0

Mai multe articole despre:
Liga I FC Vaslui Pandurii Tg. Jiu Etapa a 2-a