MENIU

Vasile Turcu cere demiterea lui Bonetti

Foto: NewsIn

Acţionarul dinamovist crede că italianul are obligaţii faţă de omul de afaceri Marius Vizer consideră că echipa din Ştefan cel Mare nu are o idee tactică de joc.

Două înfrângeri consecutive ale lui Dinamo şi din nou tunurile sunt îndreptate împotriva antrenorului Dario Bonetti. Vasile Turcu a fost unul dintre contestatarii constanţi, iar după ce câinii au pierdut cu Panathinaikos, în Europa League, n-a ratat prilejul să se dezlănţuie.

"Dacă în trei săptămâni nu se schimbă rapid ceva la club şi nu se ia o măsură radicală, nu va fi bine. Galatasaray s-a împiedicat, poate îi mai împiedicăm şi noi, poate îi încurcăm şi pe greci, ideea este că nu-i totul pierdut, mai sunt şanse, dar e momentul să salvăm ce mai poate fi salvat. Ne-au mai jupuit şi arbitrii în campionat, dar i-am spus şi lui Borcea: 'Băi Cristi, dacă nu ne dau penalty, nu trebuie să sărim pe arbitri, trebuie să joace şi fotbaliştii'. Am vorbit şi cu Avram aseară, că a fost la meci şi concluzia a fost asta: o echipă când joacă nu poate fi oprită sau încurcată de arbitri", a declarat Turcu agenţiei NewsIn.

În ceea ce-l priveşte pe antrenorul italian, acţionarul dinamovist l-a desfiinţat: "Nu văd nicio idee tactică, nu văd nimic. Cu Liberec ne-am calificat pentru că a fost Borcea la vestiar şi a vorbit cu jucătorii, dar nu poate să facă asta mereu, nu are nici fabrică de bani şi nu e ăsta rolul său. Eu chiar i-am spus: 'Dacă tu le dai primele astea meci de meci, ce rost mai au contractele? Înseamnă că salariile sunt nişte simple bonusuri şi noi avem cele mai mari contracte din tot fotbalul românesc".

În plus, Turcu a precizat că persoanele din conducerea lui Dinamo sunt prea tolerante cu Bonetti: "Românii sunt prea îngăduitori, nu vreau să devin prea naţionalist acum, dar dacă un antrenor român în Italia se afla în situaţia lui Bonetti, cât rezista el acolo? Era imediat pe făraş, era dat afară imediat, românii sunt aruncaţi afară ca o măsea stricată. Oricum, nu o să mai stau de vorbă cu Bonetti niciodată, pentru că m-a jignit şi de atunci nu am mai intrat la vestiar, nu am mai vorbit cu jucătorii".

Acţionarul a vorbit şi despre erorile pe care crede că le-a comis Dario Bonetti în meciul cu Panathinaikos: "Aseară îi puteam învinge pe greci, s-a văzut că lor le-a fost frică de noi, dar cu cine să-i baţi? Nu se poate să joci cu trei mijlocaşi defensivi, Bonetti să se ducă unde vrea el. Dacă a văzut că Adrian Cristea nu mergea, trebuia dublat cumva, iar ca să scoţi un jucător de creaţie (n.r. Boştină) şi să-l bagi pe Rus... N-am nimic cu Rus ăsta, dar Rus a fost adus tot de Bonetti şi Marius Vizer şi, probabil că are obligaţie, o avea omul de plătit nişte poliţe şi asta e".