MENIU

Vasile Blaga, posibil interimar la şefia Ministerului de Interne

Foto: REALITATEA.NET
Boc: Acest minister aparţine PSD şi va fi al PSD. În acest moment nu există niciun interimat şi aşteptăm poziţia PSD

Numele democrat-liberalului Vasile Blaga a fost vehiculat ca posibil interimar la şefia Internelor. Este o posibilă soluţie pe care o ia în calcul PD-L în situaţia în care PSD nu va face în 24 de ore o propunere pentru Ministerul de Interne.

Liderul PSD, Mircea Geoană a acuzat că remanierea lui Dan Nica a fost dictată de preşedintele Traian Băsescu. "În condiţiile scăderii în popularitate şi în condiţiile încercării evidente de a frauda alegerile, primul ministru a propus azi în coaliţie revocarea vice-primului ministru PSD, domnului Dan Nica, şi ministrului de interne şi înlocuirea ca interimar a acestuia cu domnul Vasile Blaga, exact cu cel coordonează campania de la PDL şi a domnului Băsescu".

Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, a admis că el va fi propus de premierul Emil Boc pentru ministerul de Interne, dacă PSD nu desemnează pe cineva în locul lui Dan Nica.

"Este foarte clar, un termen de 24 de ore au colegii de la PSD pentru a propune un nou ministru de Interne", a declarat Blaga, înaintea şedinţei conducerii PD-L. Întrebat dacă el va fi propus interimar, Blaga a negat, însă a admis că premierul ia în calcul să-l propună pe el, dacă PSD nu desemnează pe nimeni din portofoliul din care a fost înlocuit Dan Nica. "Nu (voi fi interimar, n.r.), este adevărat că dacă nu îşi vor pune, s-a pus şi această problemă de către premier. Decizia premierului este luată", a spus Blaga.