MENIU

Vasile Blaga: Am preluat ministerul cu datorii de peste 137 de milioane de lei

Foto: NewsIn

Ministrul dezvoltării regionale şi locuinţei, Vasile Blaga, a declarat vineri că a preluat ministerul cu datorii de 10 ori mai mari ca la începutul anului 2008, facturile neplătite ridicându-se la suma de peste 137 de milioane de lei.

"Am preluat ministerul cu datorii de 10 ori mai mari decât la începutul anului 2008. Astfel, la 31 decembrie datoriile erau de peste 137 milioane lei, faţă de 12,5 milioane lei la începutul lui 2008", a spus Blaga.

Potrivit ministrului dezvoltării, instituţia pe care acesta o conduce ar fi putut să-şi plăteasca datoriile, dacă nu i s-ar fi tăiat din fonduri la ultima rectificare. 

"Dacă ministerului nostru nu i s-ar fi luat la ultima rectificare circa 160 milioane de lei, vechiul ministrul Laszlo Borbely ar fi putut să achite datoriile restante", a spus ministrul MDRL.

Blaga a mai spus că bugetul alocat instituţiei în 2009 este de 3,74 miliarde de lei, ceea ce reprezinta 0,64% din PIB. Bugetul din acest an al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei este cu peste 20% mai mare decât cel din 2008.

Ministerul Dezvoltării are mai puţine direcţii şi posturi de conducere, în urma reorganizării

Ministrul dezvoltării regionale şi locuinţei, Vasile Blaga, a declarat vineri în cadrul unei conferinţe de presă, că s-a realizat o reorganizarea a instituţiei fiind reduse mai multe posturi de conducere dar şi numărul direcţiilor din minister.

"În organizarea ministerului am luat în calcul creşterea absorbţiei fondurilor europene, creşterea numărului de locuinţe, reabilitarea termică şi alte proiecte. Am ajuns la concluzia că este nevoie de o reorganizare şi am redus numărului de direcţii din cadrul ministerului de la 33 la 26, dar şi pe cel al posturilor de conducere de la 87 la 70", a declarat Blaga.

Potrivit ministrului, până la sfârşitul lunii martie instituţia poate reduce numărul de posturi cu până la 14%.

"Este posibilă o reducere cu 14% a numărului de posturi fără a afecta buna funcţionare a ministerului. Au fost posturi bugetate dar neocupate în organigrama instituţiei. Dacă patru ani s-a putut fără ele se poate şi de acum înainte", a adăugat Blaga.

Ministrul a mai spus că în cadrul ministerului există 620 de funcţii şi 587 funcţionari publici. În total, ministerul şi direcţiile din subordine au un număr de 1.404 angajaţi.