MENIU

Varianta electrică a Trabantului, lansată la Salonul Auto de la Frankfurt

Foto: RTV
Salvarea şi chiar viitorul industriei auto stau în maşina electrică
Foto: allworldcars.com
Foto: allworldcars.com

Eficienţa este cuvântul de ordine la Salonul de la Frankfurt. Perioada tulbure a ultimelor luni i-a făcut pe marii constructori de automobile să-şi regândească standardele. Salvarea şi chiar viitorul industriei, spun unii, stau în maşina electrică.

Renault a venit cu nu mai puţin de patru concepte electrice. Opel şi Peugeot cu câte unul. Pe listă se află chiar şi mărcile de lux ca Mercedes, Audi sau BMW. Scopul tuturor: să convingă clientul de eficienţa maşinii electrice.

Numai că odată convins, cumpărătorul are de aşteptat pentru că producţia în masă este departe. Cu toate acestea optimismul este la cel mai înalt nivel.

Fanii Trabantului se vor bucura la Frankfurt de un urmaş al celebrei maşini. Noul model este ceva mai aerodinamic şi mai potrivit zilelor noastre. Mândria producătorului, Indikar, este motorul electric adaptat perfect, spun constructorii, la traficul de oraş. Automobilul ar putea fi văzut pe străzi din 2012.

Nu au lipsit nici singurii constructori auto neafectaţi de criză, cei de maşini super-sport.

Vedeta salonului este, până acum, noul Lamborghini Reventon, un bolid inspirat şi dotat cu tehnologii de la avioanele de luptă, care ajunge la 100km/h în 3,4 secunde şi poate atinge 330 de km/h.

Salon de la Frankfurt a bifat şi câteva absenţe. Trei mărci japoneze - Nissan, Honda şi Mitsubishi - şi Chevrolet, parte a grupului General Motors. Criza a fost principalul motiv pentru care cei patru constructori au rămas acasă.

Un stand bun costă chiar şi un milion de euro, dar Chevrolet a recunoscut că a declinat invitaţia şi în lipsa unui model nou.