MENIU

Vânzările de antidepresive în SUA au crescut cu aproape 15%, în 2008

Foto: RTV

Numărul reţetelor pentru somnifere a înregistrat în 2008 o creştere de 7% faţă de anul anterior, dar reţetele pentru antidepresive au fost la şi mai mare căutare, atingând o creştere de 15%, în Statele Unite, potrivit datelor companiei de cercetare IMS Health.

Deşi majoritatea companiilor se confruntă cu scăderi ale vânzărilor, anumite companii de farmaceutice se bucură de creşteri semnificative ale vânzărilor de antidepresive şi somnifere, în ciuda investiţiilor mult mai mici în campanii de comunicare.

Potrivit unor cifre din piaţa farmaceuticelor din SUA, investiţiile în publicitate pentru somnifere (precum Ambien CR) au scăzut de la 190 de milioane de doalri în 2007 la 150 de milioane de dolari în 2008. Totuşi investiţiile în publicitatea la antidepresive a rămas constantă.

"Există o relaţie directă între căderea economiilor, lipsa somnului şi procurarea somniferelor", a spus un specialist de la Cardinal Sleep Center, care consideră că trendul crescător al procurării pastilelor va continua. Din păcate însă, acesta nu recomandă folosirea continuă a antidepresivelor şi somniferelor, întrucât au efect doar pe termen scurt, astfel că cei suferinzii de insomnii nu vor reuşii rezolvarea problemelor.