MENIU

Van der Sar a primit gol după după 1.311 minute - VIDEO

Foto: www.bleacherreport.com

Portarul olandez al echipei Manchester United, Edwin van der Sar, şi-a încheiat, miercuri seară, perioada de invincibilitate, primind gol în minutul 9 al partidei cu Newcastle, disputată miercuri, în etapa a 28-a din Premier League, după 1.311 minute.

Vezi aici golul primit de Van der Sar în partida Newscastle - Manchester United, scor 1-2

 

Ultimul gol încasat de fostul internaţional olandez data din 8 noiembrie 2008. Atunci, Van der Sar a fost învins de Samir Nasri, de la Arsenal. Miercuri, "vraja" a fost ruptă, după aproape 22 de ore de invincibilitate, de danezul Peter Lovenkrands. În perioada în care a reuşit să menţină intactă poarta "diavolilor roşii", Van der Sar a jucat 16 meciuri, 14 dintre ele în Premier League.

Pe 27 ianuarie, Edwin van der Sar a depăşit recordul de invincibilitate în Premier League, deţinut până atunci de Petr Cech, de la Chelsea.

Dacă ar fi reuşit să rămână neînvins şi în faţa "coţofenelor", Van der Sar ar fi stabilit un nou record european de invincibilitate, al cărui deţinător este, încă din 1990, belgianul Danny Verlinden, care nu a primit gol timp de 1.390 de minute pe când evolua la FC Bruges.

Recordul absolut de invincibilitate a fost stabilit de brazilianul Geraldo de Matos Filho "Mazaropi", în sezonul 1977/1978, când nu a primit gol timp de 1.816 minute.