MENIU

Val Vâlcu: Românii se îngraşă cu aer

Foto: Gardianul

Un tabloid care face reclamă la pastilele pentru slăbit îşi sperie cititorii cu cifre tari. Cele mai recente statistici, ni se spune, plasează România pe locul trei în Europa în ceea ce priveşte obezitatea. Cine a făcut statisticile şi unde s-au publicat ele nu vom şti, poate, niciodată. Firma care vinde medicamentul cu pricina şi-a atins obiectivul, odată ce publicul va sesiza pericolul şi va da fuga la farmacie.

Dacă fără tratament am urcat pe locul trei, îşi vor zice românii, îţi dai seama că e groasă rău, sau mai degrabă grasă! Uite, Europa, e cu ochii pe noi. Autorităţile nu fac nimic, în timp ce românii se umflă cum vezi cu ochii, astfel încât au luat faţa finlandezilor, cehilor sau britanicilor. O primă problemă ar fi lipsa statisticilor, fie ele recente sau ceva mai vechi.

Din majoritatea studiilor oficiale, România lipseşte, iar în estimările realizate prin extrapolare, oricum nu figurăm pe locul trei. A doua problemă e legată de cauza îngrăşării. Am tot văzut în presa studii care susţin că ne plasăm pe ultimele locuri în Europa la consumul de unt, ciocolată sau brânzeturi, că nu facem faţă unui băutor de bere din Cehia sau unui mâncător de cârnaţi din Germania, ca să nu mai amintim că la îngheţată şi dulceţuri, francezii, italienii şi spaniolii ne bat fără ruşine, am putea spune.

Mai multe articole despre:
cură de slăbire statistici graşi grasă