MENIU

Val Vâlcu: Matematica îngraşă mai rău ca matematica

Foto:Gardianul

Ca orice ministru al educaţiei, Ecaterina Andronescu a început schimbarea de dragul schimbării, poreclită de autorităţi “Reforma învăţământului”. Dacă predecesorii ei s-au luptat cu teza unică sau bacul, Cati a pornit revoluţia din sala de sport. “Gardianul” a semnalat, încă de anul trecut, un raport al Institutului de Sănătate Publică în care se arată că lipsa de mişcare şi supraîncărcarea programei şcolare afectează sănătatea elevilor.

Cu întârzierile de rigoare, s-a decis rezolvarea problemei în stil dâmboviţean: se va reduce numărul de ore, ca să reducem încărcarea, dar se vor tăia orele de sport... ca să accentuam lipsa de exerciţiu fizic.

Până acum n-am auzit ca nou-înfiinţatul Minister al Sporturilor să protesteze, iar de la Sănătate nu are cum să se plângă cineva. Spui Andronescu, spui Vanghelie, spui PSD, care controlează postul cu pricina. Evident, ne întoarcem la grupurile de interese: profesoara la Politehnică, Andronescu încearcă să păstreze orele şi respectiv salariile profesorilor de mate, sacrificându-i pe cei de sport. De ce trebuie să-i sacrifice însa şi pe copii?

 

Citeşte mai mult în Gardianul