MENIU

Vadim, Becali şi Elena Băsescu vor intra în Parlamentul European, potrivit unui sondaj INSOMAR

Foto: gandul.info
INSOMAR: La europarlamentare, PDL ar obţine 33%, PSD 31%, PNL 15%

Elena Băsescu ar intra în Parlamentul European, dacă ar avea loc alegeri în aceste zile. De asemenea, PRM ar trece pragul electoral, conform unui sondaj de opinie Insomar, comandat de Realitatea TV. Important de menţionat este faptul că sondajul a fost realizat înainte ca Gigi Becali să-şi anunţe intenţia de a candida din partea PRM. Potrivit studiului, toţi politicienii, cu excepţia lui Crin Antonescu, sunt în declin la capitolul încredere.

Democrat-liberalii ocupă primul loc în preferinţele românilor la alegerile europarlamentare. Potrivit sondajului INSOMAR, PD-L ar obţine o treime din voturi, urmat de PSD cu 31%. Pe următoarele locuri se clasează PNL cu 15%, UDMR cu 7%, Elena Băsescu cu 6% şi PRM care, spre deosebire de alegerile parlamentare, atinge, la limită, pragul electoral şi obţine de 5%.

La capitolul încredere, politicienii sunt în declin faţă de începutul anului. Traian Băsescu este cotat cu 43%, Sorin Oprescu 36%, Crin Antonescu 32%, Mircea Geoană 31%, Emil Boc 28% şi Theodor Stolojan 21%.

Cea mai mare pierdere a suferit-o premierul Emil Boc. Primul ministru a pierdut, faţă de începutul anului, aproape 20% din încrederea populaţiei. Pe locul doi este Traian Băsescu. Şeful statului a pierdut 14,3% şi este urmat de primarul general al Capitalei. Sorin Oprescu a pierdut, la rândul său, 13,8%. Mircea Geoană a scăzut în încrederea populaţiei cu 10%, iar Theodor Stolojan cu 8%.

Singurul care a câştigat la capitolul încrederea populaţiei este preşedintele PNL. Crin Antonescu a crescut cu aproape 16% faţă de luna ianuarie a acestui an.

Studiul a fost realizat de INSOMAR în perioada 26 martie - 5 aprilie pe un eşantion de 2430 de persoane şi are o marjă de eroare de +/- 2%.

VEZI ŞI 50% dintre români spun că situaţia lor financiară s-a înrăutăţit

Vezi şi reacţiile politicienilor la sondajul INSOMAR