MENIU

Uzina Dacia a produs un milion de autovehicule pe platforma Logan

Foto: autofinanciar.ro

Uzina Dacia Mioveni a produs, joi, autovehiculul cu numărul un milion construit pe platforma X90 (platforma Logan), informează corespondentul NewsIn.

Automobilul cu numărul un milion care a ieşit joi, în schimbul I, de pe linia de montaj a uzinei Dacia este un Logan Préférence 1.6 MPI, destinat pieţei din România.

Pe platforma X90 se fabrică în prezent cinci modele de autoturisme, disponibile în 27 de versiuni.

Din totalul celor un milion de autovehicule produse în ultimii cinci ani pe platforma X90, cele mai multe, 576.887, sunt din gama Logan berlină. Pe următoarele locuri se situează Logan MCV, cu 246.869 de unităţi, Sandero (inclusiv Sandero Stepway) cu 144.931 de unităţi, Logan VAN, cu 19.897 unităţi şi Logan Pick Up, cu 11.416 de unităţi.

Cadenţa de fabricaţie a uzinei Dacia este de 1.340 vehicule pe zi. Potrivit reprezentanţilor Uzinei Dacia, în prezent, peste 85% din volumele de producţie sunt destinate exportului.

În afara platformei industriale de la Mioveni, modelele gamei X90 sunt produse, sub marca Dacia, în uzina Somaca din Maroc, iar sub marca Renault în alte şapte uzine din Rusia, Columbia, India, Iran (2 uzine), Brazilia şi Africa de Sud.

Mai multe articole despre:
Dacia Logan autovehicul uzina Dacia