MENIU

Urziceniul a urcat România peste Ucraina în clasamentul coeficienţilor UEFA

Foto: UEFA

Ţara noastră se află pe locul zece în ierarhia performanţelor echipelor de club în acest sezon, în timp ce, conform clasamentului general provizoriu, vom duce şi peste doi ani şase formaţii în cupele europene, dintre care una direct în grupele Ligii Campionilor.

Victoria Urziceniului la Glasgow înseamnă şi un salt în clasamentul coeficienţilor UEFA, România reuşind să urce pe locul zece în ierarhia acestui sezon, depăşind astfel Ucraina.

Deşi Dinamo Kiev a remizat pe terenul lui Inter Milano, punctul obţinut a pălit în faţa celor trei aduse din Scoţia de trupa lui Dan Petrescu şi dacă ucrainenii mai au doar o echipă în competiţiile continentale, pe Şahtior Doneţk (joacă joi, contra lui Toulouse), noi mai avem patru, fiind foarte probabil ca la finele actualei etape de Europa League să depăşim chiar Elveţia, care are coeficientul 4,500 (coeficientul României este 4,416).

Pentru asta, chiar şi un punct ne este suficient în meciurile de joi, cu condiţia ca FC Zürich să piardă azi, acasă, cu Olympique Marseille, iar FC Basel să ia bătaie, joi, la ŢSKA Sofia. În clasamentul provizoriu al coeficienţilor echipelor de club, pe sezonul 2009/2010, Unirea a urcat pe locul 13, peste echipe ca FC Liverpool sau VfB Stuttgart.

Urcare şi în ierarhia ultimelor cinci ediţii, după care se ia în considerare stabilirea capilor de serie, şi deşi Unirea este abia la al doilea sezon continental a egalat-o pe CFR Cluj (coeficient 15,564), cu care împarte locul 106.

În clasamentul general, care stabileşte numărul de echipe cu care ne vom prezenta la startul ediţiei 2011/2012 a cupelor europene, ne menţinem pe locul 8, ceea ce înseamnă că, provizoriu, vom duce şi peste doi ani şase formaţii în Europa, dintre care una direct în grupele Ligii Campionilor.