MENIU

Urşii din zona Bran primesc ciocolată cu alune

Hrană pentru animalele sălbatice din zona Bran
<descriere>

Animalele sunt pregătite de angajaţii Direcţiei Silvice pentru iarnă. Două kilograme de ciocolată cu alune. Asta primesc, în prag de iarnă, urşii din zona Bran. Şi vorbim doar de desertul unui întreg meniu, pregătit de angajaţii Direcţiei Silvice Braşov pentru sălbăticiunile pădurii. Silvicultorii duc în fiecare zi, la locurile speciale de hrănit, porumb, fân, fructe şi sare. Dacă iarna va fi grea, animalele au unde să vină să mănânce.

În meniu, felul principal constă în fructe cu termen de garanţie depăşit, aduse de angajaţii Direcţiei Silvice direct de pe rafturile supermarketurilor din oraş. Grăunţele de porumb sunt, însă, punctul forte al mesei.

Aprovizionarea punctelor de hrănire pentru animalele sălbatice a început de pe 1 octombrie.  Punctele sunt situate în cele mai greu accesibile locuri de pe cărările animalelor. Odată hrana pusă, oamenii se retrag într-un observator de vânătoare, unde nu le este simţită prezenţa.

Nu doar urşii au parte de delicatesele urcate în munte de angajaţii Direcţiei Silvice şi ai Parcului Bucegi. Mistreţii, căprioarele, vulpile şi lupii sunt şi ei invitaţi la masă.

După un aşa ospăţ, sălbăticiunile nu îşi pot refuza savoarea unor bucăţi zdravene de ciocolată cu alune. Deliciosul desert place mai ales urşilor, mari amatori de dulciuri .

Pădurarii fac aprovizionarea de toamnă doar pentru a obişnui sălbăticiunile cu punctele de hrănire. La iarnă însă, vor urca din nou în munte. Dacă bunătăţurile pe care le duc atunci sunt suficient de savuroase, animalele nu mai dau târcoale aşezărilor umane.

 

 

 

 

Mai multe articole despre:
Braşov iarnă pădure animale urşi Hrană