MENIU

Uriaşi şi pitici în Liga I

Foto: www.tribuna.ro
Foto: metropotam.ro
Foto: www.iasi.com

În Liga I, granzi şi codaşi nu se găsesc doar în clasament. Gaz Metan Mediaş are în lot cel mai înalt fotbalist din campionat, în timp ce Poli Iaşi se poate lăuda cu cel mai scund jucător din România.

Zarko Markovic de la Gaz Metan Mediaş se poate uita de sus la toţi jucătorii din Liga I. Fundaşul sârb măsoară 2 metri şi un centimetru şi îi depăşeşte la înălţime pe timişorenii Pantilimon şi Nibombe.

Plecarea lui Elton de la Steaua l-a lăsat pe Sebastian Sfârlea, de la Poli Iaşi, cel mai scund jucător din campionat. Ieşeanul are un 1,65 m, cu şapte centimetri mai mult decât mijlocaşul brazilian, care este cel mai mic fotbalist profesionist.

Cel mai înalt fotbalist din lume este portarul lui Kortijk, Kristof van Hout, care are o înălţime de 2,08 m şi a fost dorit de antrenorul Ladislau Boloni la Standard Liege.

Unul dintre cei mai înalţi sportivi din istorie s-a născut pe meleaguri româneşti. Este vorba de celebrul Gogu Ştefănescu, cel care l-ar fi privit de sus şi pe Ghiţă Mureşan. Cunoscut sub numele de Gogea Mitu, fostul boxer din anii '20 măsura 2 metri şi 44 de centimetri.
Mai multe articole despre:
Liga I Elton cel mai înalt