MENIU

Urgenţele din Drăgăşani, judeţul Vâlcea, sunt acoperite de un sigur medic

Foto: RTV

Un sigur medic poate interveni pentru urgenţele celor 80.000 de locuitori din oraşul Drăgăşani, judeţul Vâlcea. Mai grav, apelurile la salvare sunt preluate de femeia de serviciu şi numai până la ora 15.00. Autorităţile nu au soluţii pentru că nu au încă bani în buget şi nici medicii nu mai vor să se angajeze la Ambulanţă.

"Dacă nu mă potriveam în maşina asta, la momentul potrivit, bolnavul sigur murea, pentru că a făcut stop cardio-respirator", a declarat medicul de pe ambulanţă, Cristiana Opriţa. Acesta a fost un caz norocos pentru comuna Drăgăşani, unde nu există decât un singur medic pe Ambulanţă.

"Nu mă descurc. Un medic la 80.000 de locuitori nu poate face faţă. Nu avem maşini nu avem echipaje, situaţia este dramatică. Până la ora 15.00 lucrează femeia de serviciu care preia solicitările", a completat aceasta.

Conducerea Serviciului de Ambulanţă Vâlcea, cea care coordonează şi staţia Drăgăşani, cunoaşte situaţia, dar nu are medici pe care să îi angajeze. Direcţia Sanitară însă nici nu a scos posturile la concurs pentru că nu are buget.

"E un domeniu de activitate foarte greu, care presupune foarte multă uzură fizică şi psihică. Poţi să fii cel mai bun medic şi respectivul să decedeze", a spus directorul medical de la Serviciul de Ambulanţă Vâlcea, Paul Podărelu.

Autorităţile locale ar mai vrea pentru Ambulanţă încă zece medici şi 20 de ambulanţe în judeţul Vâlcea, pentru ca urgenţele să poată fi acoperite.

Mai multe articole despre:
ambulanţă medic urgenţe Drăgăşani