MENIU

Urgenţa Spitalului din Miercurea Ciuc are un singur medic angajat

Foto: sxc.hu

La Miercurea Ciuc cazurile de urgenţă sunt rezolvate de medici de familie sau de alţi medici generalişti. Şi asta pentru că de-a lungul anilor, ceilalţi angajaţi au plecat după alte servicii, din cauza condiţiilor grele de muncă de la urgenţă.

Singurul medic pe care îl mai are acum angajat Urgenţa spitalului judeţean din Miercurea Ciuc va pleca şi el de la 1 februarie. "Din fericire avem câțiva medici generaliști din alte orașe care fac gărzi și la noi la Urgență, îi mai rugăm și pe medicii de familie să facă câte o gardă, două pe lună, plătite chiar bine", a spus directorul Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc, Demeter Ferenc.

Conducerea spitalului încearcă să aducă medici din judeţele învecinate. Dar puţini vor să lucreze în mediul de la urgenţă, chiar dacă în schimb primesc salarii mai mari şi locuinţe de serviciu.

Directorul spitalului spune că s-a ajuns în această situaţie pentru că ani de zile nu s-au scos la concurs posturi. Singurul angajat al Urgenţei are uneori ture şi de 30 de ore. Dacă nu se va găsi o soluţie pentru criza de cadre, instituţia riscă să îşi piardă statutul de spital de urgenţă.
Mai multe articole despre:
spital medici Miercurea Ciuc pacienţi urgenţă