MENIU

Uraganul Bill a fost retrogradat la categoria a II-a

Foto: Realitatea TV

Uraganul Bill a fost retrogradat la categoria a doua pe scara Saffir-Simpson. El îşi continuă traiectoria spre insulele Bermude şi spre coasta de est a Statelor Unite cu o viteză a vântului de până la 175 de kilometri la oră.

Uraganul se deplasează cu 30 de kilometri pe oră pe direcţia nord-nord-vest şi ar trebui a ajuns sâmbătă în zona insulelor Bermude.

Autorităţile au plasat arhipelagul în stare de alertă, motiv pentru care Secretarul de Stat american, Hillary Clinton şi familia sa şi-au scurtat vacanţa. Soţii Clinton au sosit miercuri în Bermude, dar au plecat chiar a doua zi, deşi plănuiau să rămână până sâmbătă.

Uraganul Bill ar putea pune în pericol şi planurile de concediu ale cuplului prezidenţial. Familia Obama intenţionează să petreacă o săptămână pe o insulă de pe coasta estică a Statelor Unite.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Barack Obama, soţia sa Michelle şi cele două fiice se vor retrage într-un orăşel numit Chilmark, într-o vilă plasată sub strictă supraveghere.

Mai multe articole despre:
SUA uragan Barack Obama