MENIU

Unul dintre cei doi muncitori răniţi în urma exploziei de la Oţelul Roşu a murit

Foto: zf.ro

Unul dintre cei doi muncitori care au fost răniţi în urma accidentului de muncă de la combinatul siderurgic din Oţelu Roşu a murit la Clinica de Arşi din Timişoara.

Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, a stat timp de două zile la Terapie Intensivă din cadrul Clinicii de Arşi din Timişoara, unde a şi fost operat de medici. El suferise arsuri pe circa 90% din suprafaţa corpului. "Ştiam că nu va putea supravieţui. A fost şi operat. A murit în jurul orei 12.00", a declarat directorul Spitalului Judeţean din Timişoara, Florin Bârsăşteanu.

Celălalt muncitor rănit, care are arsuri pe jumătate din suprafaţa pielii şi căile respiratorii afectate, este în continuare sub supravegherea medicilor. "Nici celălalt muncitor nu are şanse. E o chestiune de timp", a completat Bârsăşteanu.

Accidentul de muncă de la combinatul din Oţelul Roşu a avut loc pe 24 august, în jurul orei 23.00, după ce angajaţi ai societăţii au introdus electrozii de încălzire într-un cuptor încins de 94 de tone. Şeful de tură de la combinat a murit pe loc în urma exploziei, fiind împroşcat cu oţel încins, iar doi muncitori, unul aflat pe platforma de lucru şi altul în cabina de comandă a cuptorului, au suferit arsuri grave.

Specialişti de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Caraş-Severin, procurori şi poliţişti au anchetat împrejurările şi cauzele deversării oţelului moale şi încins la combinatul siderurgic.