MENIU

Unui elev din Galaţi i-a căzut o fereastră în cap în timpul orelor

Foto: wordpress.com

Un elev de clasa a IX-a din Galaţi şi-a petrecut noaptea de joi spre vineri în Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă, după ce joi, în timpul orelor, i-a căzut în cap o fereastră a clasei.

Elevul, Claudiu Sohoreanu, are 15 ani şi este în clasa a IX-a G la Grupul Şcolar Industrial Transporturi Căi Ferate din Galaţi. Joi, în timpul orei de informatică, o colegă a ieşit să ude buretele şi, din cauza curentului creat în momentul deschiderii uşii, fereastra superioară din dreptul băncii lui Claudiu s-a deschis şi s-a lovit violent de fereastra inferioară, după care s-a desprins şi a căzut în capul băiatului.

Adolescentul a fost transportat imediat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Ap. Andrei" din Galaţi, fiind internat în Secţia de Neurochirurgie, unde a stat peste noapte. Potrivit cadrelor medicale, elevul a suferit un traumatism închis la nivelul capului, care i-a produs ameţeli. De asemenea, fragmentele de sticlă care au sărit din geamul spart l-au tăiat la mână. Băiatul a fost externat vineri.

Inspectoratul Şcolar Judeţean susţine că nu este necesară anchetarea incidentului produs la Grupul Şcolar Industrial Transporturi Căi Ferate.

"La CFR sunt două ferestre jos şi una sus, care glisează în jos. Probabil că cea de sus nu a fost închisă bine şi, din cauza curentului, s-a deschis şi a căzut. Nu vom face o anchetă, pentru că incidentul s-a produs în mod clar din cauza curentului şi nu din cauza unei altercaţii între elevi", a declarat inspectorul general adjunct Magdalena Gaiu.

Totuşi, oficialul ISJ a recunoscut că ferestrele de la Grupul Şcolar CFR sunt vechi şi periculoase şi a promis că ele vor fi înlocuite. "CFR este pe lista noastră de reparaţii capitale. Toate aceste ferestre, care sunt greu de întreţinut şi de igienizat, vor fi schimbate în acest an şcolar", a spus Magdalena Gaiu.

Mai multe articole despre:
şcoală Galaţi elev ore clasă neurochirurgie fereastră