MENIU

Unirea Urziceni, lider pentru câteva ore în Liga I

Foto: NewsIn

Unirea Urziceni a învins cu 2-0 Oţelul Galaţi, duminică, în etapa a 31-a a Ligii I, rezultat care i-a făcut pe ialomiţeni lideri în clasament pentru câteva ore. Gălăţenii au înregistrat al patrulea eşec consecutiv, după un meci în care au evoluat în inferioritate pe final şi l-au pierdut pe portarul Stojan Kolev, accidentat.

După o primă repriză destul de anostă, încheiată cu scorul de 0-0, partea a doua a meciului a fost mult mai antrenantă

Jocul gazdelor a fost dinamizat de intrarea pe teren a lui Pena, în locul lui Elek, însă cei care au punctat au fost oaspeţii. În minutul 66, Dacian Varga a deschis scorul pentru Unirea Urziceni, reuşind un gol spectaculos, din colţul careului de 16 metri.

Echilibrul s-a rupt definitiv în minutul 78, când fundaşul Marian Cârjă, de la gazde, a fost eliminat pentru cumul de avertismente într-un moment în care antrenorul Petre Grigoraş efectuase deja toate schimbările şi aruncase în teren jucători de atac, neglijând defensiva.

Cu o apărare rarefiată, Oţelul a fost o pradă uşoară pentru ialomiţeni, care şi-au permis chiar luxul de a-şi bate joc de ocazii uriaşe, aşa cum a făcut, în minutul 90, Iulian Apostol, care a reluat superficial pe lângă poarta goală la un contraatac în superioritate numerică.

În acelaşi minut scorul a devenit până la urmă 2-0, după ce Onofraş a recuperat o minge la mijlocul terenului, l-a driblat şi pe portarul Kolev, ieşit mult dintre buturi pentru a-l bloca, şi apoi a marcat în poarta goală. Preţul plătit de goalkeeper-ul bulgar pentru încercarea de a-şi salva echipa a fost o accidentare care l-a împiedicat să continue jocul, iar în poarta gazdelor a intrat Gabriel Paraschiv, care a reuşit să scape cu faţa curată până la final.

Tabela nu a mai suferit nicio modificare, iar Unirea Urziceni s-a bucurat pentru câteva ore de postura de lider al Ligii I, înaintea meciului Dinamo - FC Timişoara.

Caseta tehnică:

OŢELUL GALAŢI - UNIREA URZICENI 0-2 (Varga 66, Onofraş 90)

Oţelul Galaţi: Kolev - Cârjă, Sârghi, Jelev, S. Ilie (Paraschiv 70) - Iorga, Giurgiu (Gado 73), Bourceanu, Sălăgean - Elek (Pena 46), Ibeh. Antrenor: Petre Grigoraş

Unirea Urziceni: Arlauskis - Bordeanu, Galamaz, Fernandez, Brandan - Varga, Ricardo Gomez, Apostol, Frunză (Pădureţu 87) - Rusescu (Bălan 62), Bilaşco (Onofraş 80). Antrenor: Dan Petrescu

Cartonaşe galbene: S. Ilie, Cârjă 76, 79, Pena 90+4 / Bilaşco 78

Cartonaş roşu: Cârjă 79

Arbitri: Baskakov Yor - Kalugin Tiko, Averianov Anton (toţi din Rusia)

Stadion: Oţelul; Spectatori: 5.000.

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida Oţelul Galaţi - Unirea Urziceni, scor 0-2.

Mai multe articole despre:
Liga I Oţelul Galaţi Unirea Urziceni etapa a 31-a