MENIU

Unirea Urziceni, gazată la Mediaş

Foto: NewsIn

După ce în ultimele două etape a reuşit să le fure puncte celor de la Dinamo (1-1) şi de la FC Timişoara (0-0), Gaz Metan Mediaş a obţinut prima victorie din returul Ligii I tot în faţa unei formaţii din fruntea clasamentului, Unirea Urziceni. Medieşenii, locul 16 în clasament, s-au impus cu scorul de 1-0 în faţa ialomiţenilor, aflaţi pe doi înaintea etapei a 21-a.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Cristian Bud, în minutul 60.

Prima repriză a fost una săracă în faze periculoase, fapt datorat şi evoluţiei exacte a celor două defensive. Dacă prima ocazie de poartă a partidei a aparţinut gazdelor, în minutul 17, dincolo portarul Cosmin Vâtcă a şomat, fundaşii din faţa sa reuşind să stopeze acţiunile ialomiţenilor.

După ce la pauză scorul a rămas 0-0, după fix o oră de joc Gaz Metan a reuşit să deschidă scorul prin Cristian Bu, care a profitat de o eroare a portarului oaspeţilor, Arlauskis. Lituanianul a respins în faţă un şut bun al lui Cristian Todea, din afara careului, iar Bud a urmărit balonul şi, chiar cu riscul de a se accidenta, a reuşit să marcheze din cădere.

Golul gazdelor i-a trezit la viaţă pe cei de la Unirea Urziceni. Antrenorul ialomiţenilor, Dan Petrescu, a efectuat o dublă schimbare, introducându-i în teren pe Dinu Todoran şi Marius Bilaşco, iar oaspeţii au devenit tot mai incisivi.

Dacă atacanţii Unirii nu au reuşit să dea dovadă de luciditate în faţa porţii, fundaşii au fost cei care i-a pus cele mai mari probleme lui Cosmin Vâtcă. Primul a fost Valeriu Bordeanu, care l-a întins serios cu un şut de la peste 25 de metri, iar apoi George Galamaz a încercat să-l învingă cu o lovitură de cap, respinsă, însă, în corner de portarul gazdelor. Vâtcă a intervenit providenţial şi în minutul 88, când a reuşit să-i "sufle" o minge din vârful bocancului lui Bilaşco, astfel că meciul s-a încheiat cu victoria medieşenilor, scor 1-0.

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida Gaz Metan Mediaş - Unirea Urziceni, scor 1-0.