MENIU

Un vot = 10€

Traian Băsescu şi Mircea Geoană

Preşedintele Pro Democraţia, Cristian Pârvulescu, afirmă că studiul realizat de asociaţie cu privire la costul alegerilor arată că limita legală de trei milioane de euro a fost cu siguranţă depăşită.

Cei doi finalişti ai prezidenţialelor, Mircea Geoană şi Traian Băsescu, au avut campanii electorale estimate la 20 până la 30 milioane de euro, potrivit calculelor Business Standard, confirmate de analiştii politici. Fiecare dintre cei doi candidaţi au atras voturile a peste trei milioane de români.

Preşedintele Pro Democraţia, Cristian Pârvulescu, afirmă că studiul realizat de asociaţie cu privire la costul alegerilor arată că limita legală de trei milioane de euro a fost cu siguranţă depăşită. “Costurile cu publicitatea stradală reprezintă aproximativ o treime din costurile totale ale campaniei electorale pentru Preşedinţie. Plecând de la această realitate, am putea estima un cost total al acestor alegeri de 50-70 milioane de euro”, crede analistul Cristian Pârvulescu.

Peste 80% din costurile campaniei prezidenţiale nu sunt recunoscute de partidele politice, iar suma cumulată a primilor trei candidaţi depăşeşte limita admisă de lege, consideră analiştii politici întrebaţi de Business Standard. Citeşte mai mult în Business Standard