MENIU

Un tren cu 600 de pasageri a lovit în plin un tractor, în judeţul Bacău

FOTO: Prikoke@photobucket.com
Conducătorul tractorului cu remorcă, în vârstă de 29 de ani, nu a respectat semnalele, fiind acroşat de Rapidul 652
Conducătorul tractorului nu a respectat indictoarele.

Un nou accident pe calea ferată. Un tren a lovit în plin un tractor, în judeţul Bacău. În rapidul Piatra Neamţ - Bucureşti se aflau în jur de 600 de pasageri.

La ora 10.21, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bacău a fost anunţat, prin apel la 112, despre producerea unui accident pe raza comunei Răcăciuni, între un tractor cu remorcă şi un tren de călători.

La faţa locului s-au deplasat atât Garda de Intervenţie din cadrul detaşamentului de pompieri Bacău, cât şi grupa operativă a unităţii. Aceştia au constatat că accidentul s-a petrecut la aproximativ un kilometru de Halta Răcăciuni, la o trecere de nivel cu cale ferată, fără bariere, dar semnalizată acustic şi luminos.

Conducătorul tractorului cu remorcă, în vârstă de 29 de ani, nu a respectat semnalele, fiind acroşat de Rapidul 652 Piatra Neamţ-Bucureşti. Trenul avea o garnitură de zece vagoane şi transporta 588 de călători. Locomotiva a fost avariată şi înlocuită ulterior.

Nimeni nu a fost rănit grav, doar şoferul tractorului este în stare de şoc şi prezintă traumatisme la membrele inferioare.