MENIU

Un şef al Aeroportului Kogălniceanu şi soţia acestuia, prinşi în flagrant în timp ce primeau mită

Foto: gandul.info

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie din Constanţa i-au prins în flagrant pe I.A. şi pe soţia acestuia, I.F., din Constanţa, în timp ce primeau 2.000 de dolari de la patronul unei firme, pentru acordarea avizelor tehnice de executare a unor lucrări energetice la Aeroportul Mihail Kogălniceanu.

În fapt, I.A., şeful Compartimentului Energetic la Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, i-a pretins lui E.V., administrator al unei societăţi comerciale din Constanţa, 20% din valoarea lucrării efectuate de societatea acestuia, respectiv 2.000 de dolari, în temeiul unui contract încheiat în cursul acestui an, cu scopul de a permite derularea lucrărilor în incinta aeroportului, dat fiind faptul că I.A. avea ca atribuţii de serviciu acordarea avizelor tehnice pentru asemenea lucrări energetice.

În baza denunţului depus de E.V, ofiţerii DGA au organizat acţiunea de prindere în flagrant. I.A. a fost surprins în timp ce primea suma de 2.000 de dolari de la denunţător, într-un fast-food din Constanţa. La întâlnirea dintre cei doi a participat şi soţia lui I.A., care i-a devenit, astfel, complicele soţului.

I.A. a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, care a dispus reţinerea sa pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat în faţa instanţei pentru prelungirea mandatului de arestare preventivă.

Soţia inculpatului a fost învinuită de complicitate la infracţiunea de luare de mită, urmând a fi cercetată în stare de libertate.