MENIU

Un român, înjunghiat la Viena

Foto: aceros-de-hispania.com

Un român de 36 de ani, care "activează în domeniul politic în România", a fost înjunghiat de un individ neidentificat, marţi seară, lângă Viena, existând suspiciuni că ar putea fi vorba despre o faptă motivată politic, relatează portalul cotidianului "Österreich", Oe 24.

Românul de 36 de ani, al cărui nume nu este dezvăluit, a fost grav rănit marţi seară, în zona rinichilor, după ce a fost atacat cu un cuţit de un individ necunoscut, în apropiere de Viena. El a declarat ulterior poliţiei că se simţea urmărit pe criterii politice. Până în acest moment, nu ar exista, potrivit anchetatorilor, o confirmare a faptului că este vorba despre o faptă motivată politic.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Viena de declarat că unele declaraţii ale soţiei bărbatului ar fi constradictorii cu cele susţinute de victimă.

Cert este însă, arată Oe24, că bărbatul era activ în domeniul politic din România. În cadrul audierilor de la Poliţie pentru clarificarea incidentului, românul a declarat că s-a prezentat la poliţie încă de marţi după-amiază, pentru că se simţea ameninţat. Poliţia nu a putut confirma declaraţiile românului înjunghiat. "El nu a putut să spună anchetatorilor la care dintre secţiile de poliţie s-a prezentat pentru a face reclamaţia. Nici soţia sa nu a putut confirma această informaţie", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei. Soţia sa a mai declarat poliţiei că soţul ei nu ar avea niciun duşman.

Românul se afla marţi seară, în jurul orei 18.30, pe partea pietonală a drumului naţional 1 (B1), când a fost atacat de un necunoscut şi a fost înjunghiat în zona rinichilor. Victima s-a deplasat cu greu până la cea mai apropiată secţie de poliţie, aflată la 200 de metri depărtare, unde a leşinat din cauza rănii. Bărbatul a fost transportat cu elicopterul la spital, iar câteva ore mai târziu a fost externat.

Românul nu a putut să descrie atacatorul pentru a oferi indicii poliţiei.

Mai multe articole despre:
poliţie Viena înjunghiat cuţit român necunoscut