MENIU

Un radar ultramodern a surprins zeci de vitezomani pe drumurile naţionale

Foto: RTV

150-170 de km la oră pe Drumul Naţional 1. Un radar ultramodern al Registrului Auto Român a surprins vitezomani pe bandă rulantă. Norocul lor a fost că radarele performante erau la ora de testare. Altfel, sertarul Poliţiei Rutiere s-ar fi umplut de permise.

Radarul RAR a surprins în câteva ore zeci de şoferi care circulă cu viteze de peste 120 de kilometri la oră. Nu puţini au fost care au apăsat pedala până când acum vitezometrului a ajuns la 160 - 170 la oră. Şoferii nu s-au ales însă cu amenzi.

''În urma controalelor făcute am descoperit maşini care circulau cu viteze mari, 140 - 150 km la oră, iar informaţiile deocamdată rămân în baza noastră de date, nu ajung la poliţie'', a precizat Gheorghe Feti, director adjunct RAR Cluj.

Vitezomanii nu mai au frică de nimeni, deoarece numai poliţia îi mai poate monitoriza şi sancţiona în trafic.

Poliţiştii clujeni au aplicat de la începutul anului 11.000 de sancţiuni vitezomanilor. 200 de şoferi vor trebui să circule cu autobuzul timp de 3 luni deoarece au rămas fără permise.

Radarul RAR va mai sta în judeţ câteva zile, după care se va muta mai departe în altă zonă din ţară. Poliţiştii clujeni speră ca numărul de radare pe care le au la dispoziţie să fie suplimentat, pentru a le pune frâie vitezomanilor.

În anul 2008 au fost reţinute în București 31.069 permise de conducere, dintre care 8.988 pentru neoprire la culoarea roșie a semaforului electric, 7.639 pentru neacordarea priorităţii vehiculelor şi 2.353 pentru neacordarea priorităţii pietonilor angajaţi regulamentar în traversare.