MENIU

Un pui de urs panda a stârnit mare vâlvă pe internet

Un pui de urs panda a stârnit mare vâlvă pe internet
<descriere>

O grădină zoologică din San Diego a organizat un concurs ca să boteze un pui de panda în vârstă de douăsprezece săptămâni.

Propunerile nu s-au lăsat prea mult aşteptate. Peste 6000 de nume i-au fost asociate ursuleţului, dar numai cinci au fost selectate. Ling Ling sau Thai Shin sunt câteva dintre sugestiile celor care au accesat site-ul grădinii zoologice. În câteva zile puiul va fi fericitul posesor al celui mai votat nume de către iubitorii de animale de pe internet.

O mătură din Montana, SUA, stă neclintită fără să se sprijine de absolut nimic, nici nu e lipită, nici nu e prinsă cu sârme. Localnicii spun că sigur e ceva necurat la mijloc.

Deşi la prima vedere pare magie, furnizorii din zonă spun că nu e altceva decât o mătură bine cosmetizată. Orice mătură concepută ca la carte ar trebui să stea dreaptă. Ei au şi o explicaţie plauzibilă. De vină e centrul de greutate al măturii şi firele tari din care e confecţionată.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Kyoto din Japonia au creat un robot simpatic. Maşinăria foloseşte senzori să se balanseze, răspunde la instrucţiunile primite şi ştie chiar să sară. Robotul a fost denumit Ropid, o combinaţie între robot şi rapid. Inventatorul lui, Tomotaka Takahashi, spune că a vrut cu orice preţ să construiască un robot care reuşeşte să binedispună oamenii în detrimentul unuia care doar îndeplineşte diferite sarcini.

Mai multe articole despre:
SUA Halloween pui mătură Panda robot