MENIU

Un pensionar britanic şi-a amenajat un cinema în şopronul din grădină

Foto: Realitatea TV

A iubit atât de mult cinematograful unde a muncit în tinereţe încât şi-a amenajat unul identic în grădina casei. Un pensionar britanic a cheltuit aproape 10.000 de lire sterline ca să-şi îndeplinească visul.

La 80 de ani, Donald Parr se mândreşte cu replica cinematografului Apollo din anii 40, chiar în şopronul din spatele casei.

"N-am ţinut niciodată un calcul, dar cred că am cheltuit între 8.000 şi 9.000 de lire sterline", a afirmat Don Parr, proprietarul cinematografului.

Pensionarul a muncit într-un cinematograf în adolescenţă, proiecta filme. Aşa că a avut grijă ca sala din şopron să arate exact ca acum 60 de ani: câteva scaune din pluş, afişe din filme celebre şi un ecran de aproape un metru. În cinematograful din grădină şi-a făcut loc şi tehnologia de ultimă generaţie: un sistem de sunet performant şi un DVD player.

Vestea că în Birmingham există un astfel de cinematograf s-a răspândit repede. Aşa că proprietarul nu duce lipsă de oaspeţi. Mai ales că nimeni nu plăteşte bilet la intrare.

Într-o atmosferă ca-n anii 40, musafirii urmăresc filme clasice.

"Îmi place să proiectez filmele pe bandă de 16 milimetri deoarece este mult mai interesant să le schimbi de la un aparat la altul", a precizat Don Parr.

Unde mai pui că proprietarul îşi răsfaţă oaspeţii cu ceaiuri, cafea sau îngheţată în lunile de vară.

Mai multe articole despre:
grădină Birmingham britanic cinematograf