MENIU

Un militar american a fost rănit la Babadag

Foto: sfin.ro

Un militar american a fost rănit luni, în timpul unei aplicaţii desfăşurate în poligonul din Babadag. Acesta participa la exerciţiul militar bilateral româno-american "Joint Task Force - East Rotation 09", a informat Centrul pentru Relaţii Publice al MApN pentru acest exerciţiu.

Militarul american rănit în timpul aplicaţiei de la Babadag are o plagă deschisă la mâna dreaptă şi o contuzie la un picior, provocate după explozia unei grenade, fiind în prezent evaluat de către cadrele medicale, a declarat Liliana Tuţă, directorul medical al Spitalului Judeţean Constanţa.

La această oră, militarul american este evaluat de către medicii de la Chirurgie Plastică, pentru a se stabili modul în care va fi tratat în continuare. Reprezentanţii bazei militare au spus că în incident nu au fost implicate şi alte persoane şi că, în cel mai scurt timp, militarul va fi externat.

La exerciţiul "Joint Task Force East Rotation 09" participă aproximativ 600 de militari români şi 1.200 de militari americani şi se desfăşoară în perioada 6 august-15 octombrie. Acest exerciţiu se desfăşoară în baza acordului dintre România şi Statele Unite ale Americii privind activităţile forţelor Statelor Unite staţionate pe teritoriul României, semnat în anul 2005 şi ratificat de Parlamentul României în anul 2006.

Mai multe articole despre:
antrenament militar soldat Babadag