MENIU

Un liliac s-a prins de naveta spaţială Discovery şi nu s-a mai dezlipit de rezervor

Foto: NASA

Un liliac care nu părea să mai poată zbura a încercat să ia "expresul" cu ajutorul navetei spaţiale Discovery. Liliacul a fost văzut agăţându-se de unul dintre rezervoarele navetei, chiar înainte de lansare.

Liliacul a fost văzut ultima oară în timp ce se agăţa de spuma de pe unul din rezervoarele cu combustibil ale navetei, chiar înainte de lansare. Oficialii NASA au sperat că liliacul neajutorat va zbura de unul singur, dar au admis că animalul a murit, cel mai probabil când naveta a pornit către spaţiu.

Echipajul de şapte membri al navetei spaţiale Discovery are misiunea de a duce rezerve necesare pentru extinderea Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Oficialii NASA au chemat un expert în zoologie pentru a examina imaginile cu liliacul. Acesta a explicat că liliacul părea să aibă aripa stângă ruptă şi o rană la umărul drept.

Acesta nu este primul liliac care şi-a dorit să ajungă în spaţiu pe "spinarea" NASA. Un alt animal a fost observat pe rezervorul unei navete în 1998. Acel liliac a fost mai norocos şi a zburat chiar înainte de lansare.