MENIU

Un incendiu a afectat o instalaţie de la Rafinăria Petromidia Năvodari. Doi muncitori au murit

Foto: zf.ro
Incendiu la Rafinăria Petromidia din Năvodari

Doi muncitori au murit şi un altul a fost grav rănit în urma unui incendiu produs joi seară la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Focul a izbucnit la o instalaţie de granulare polietilenă aflată în revizie. Un muncitor rănit se află în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa. Deocamdată nu se cunoaşte cauza incendiului care urmează a fi stabilită în cursul zilei de astăzi de o comisie de anchetă. Incendiul a fost stins după aproximativ şapte ore.

Incendiul s-a declanşat după ora 22.30, la instalaţia de polietilenă de joasă presiune, care se afla în revizie. Angajaţii Petromidia au sunat imediat la 112.

"Instalaţia se afla în faza de repornire, după o revizie. Se adunaseră în buncăr aproape 10 tone de polimer pudră", a declarat Felicia Andrei, reprezentant Petromidia.

"Nu se ştie ce operaţie au făcut cei trei în acel moment că a avut loc acest incendiu. În mod sigur a fost vorba despre o greşeală. O greşeală umană", a precizat Dumitru Neculai, director general Rompetrol, secţia Petrochimie.

Imediat au intervenit zece autospeciale de la Midia şi Constanţa. Pompierii i-au găsit pe cei doi muncitori morţi şi pe cel rănit în interiorul instalaţiei.

"Intervenţia a fost destul de dificilă având în vedere că turnul de răcire al granulelor, prafului de polietilenă are o înălţime de aproape 40 de metri", a afirmat colonel Traian Oprea, şef ISU Dobrogea.

Bărbatul de 35 de ani, care a fost rănit, a fost transportat la Spitalul Judeţean Constanţa.

''Un muncitor cu arsuri pe 40-50% din suprafaţa corpului se află la terapie intensivă'', declara după producerea incendiului prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Iorga Palaz.

Doctorul Florian Stoian, purtător de cuvânt la Spitalul Judeţean Constanţa a declarat ulterior că starea muncitorului este stabilă: "Un bărbat în stare foarte gravă cu arsuri pe 50% din suprafaţa corpului. Acum este stabilizat."

Cei doi muncitori morţi aveau 30 şi respectiv 35 de ani. Conducerea Petromidia a promis că va ajuta familiile afectate. În urmă cu aproximativ o lună, a mai fost un incendiu la Petromidia Năvodari. Atunci un muncitor şi-a pierdut viaţa şi trei s-au intoxicat cu hidrogen sulfurat.
Mai multe articole despre:
incendiu rafinărie Petromidia ISU news alert