MENIU

Un hunedorean a primit certificat OSIM pentru producerea de cocarde tricolore

FOTO: RTV
Invenţia a fost deja înregistrată la OSIM, iar cocardele astfel brevetate pot fi purtate la rever în anumite împrejurări solemne din timpul anului

Un hunedorean a inventat cu acte în regulă cocardele tricolore... cu trei bucle. Invenţia a fost deja înregistrată la OSIM, iar cocardele astfel brevetate pot fi purtate la rever în anumite împrejurări solemne din timpul anului. Militarii le purtau la chipiu, intelectualii la butonieră, oamenii de ordine la braţ, iar alţii pe piept.

A moştenit dragostea de patrie de la bunicul său. Aşa că a inventat un model de cocarde tricolore care poate fi pus la piept în anumite împrejurări solemne de peste an, dar nu numai.

"Fac cocarde tricolore de pus la piept, de prins la icoana, cocarde mai mari de prins la coroanele care se depun cu diverse ocazii", a spus Ioan Guga.

Guga a încercat mai multe variante. A făcut cocarde de diferite dimensiuni, cu sau fără bucle, cu ac cu gămălie şi cu ac de siguranţă. În final, cel mai frumos i s-a părut modelul cu trei bucle.

De doi ani, Ioan Guga este singurul român care confecţionează asemenea cocarde. A făcut până acum câteva mii pe care fie le-a oferit cadou, fie le-a vândut în zilele de sărbătoare. N-am plătit trei lei, cât face o cocardă, dar ne-am ales în schimb cu o poezie dedicată invenţiei.

Pe viitor, hunedoreanul plănuieşte să facă un lanţ de cocarde, cum nu s-a mai văzut, ca să ajungă şi în Cartea Recordurilor.

Mai multe articole despre:
pălărie OSIM tricolor