MENIU

Un grup de turişti a rămas blocat în zona Coada Lacului-Remeţi, din judeţul Bihor

Foto: apasifoc.files.wordpress.com

Şase tineri din Oradea au rămas blocaţi în zona Coada Lacului-Remeţi, din judeţul Bihor, din cauza zăpezii şi a copacilor căzuţi pe drumul de acces din zonă.

Salvamontiştii bihoreni au fost alertaţi de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana". Cei şase tineri sunt din Oradea şi au vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani.

"Cei de la ISU ne-au spus că au fost sesizaţi telefonic de tatăl unuia dintre turişti, care a vorbit cu ei miercuri după-amiază. Problema este că în zonă nu există semnal pentru telefonie mobilă. Din câte ştim, turiştii au încercat să plece de la cabana unde erau cazaţi, însă au rămas blocaţi cu maşinile, întrucât drumul este plin de zăpadă şi copaci rupţi" a declarat Adrian Marin, vicepreşedintele Serviciului Salvamont- Salvaspeo Bihor.

O echipă formată din patru salvamontişti a plecat în căutarea turiştilor. "Colegii mei au plecat cu o maşină cu remorcă şi sunt dotaţi cu un ATV şi cu drujbe, pentru a putea interveni la degajarea drumului de copaci. Am primit asigurări şi de la cei de la Drumurile Judeţene, care ne-au spus că au în zonă un buldo-excavator şi ne vor ajuta la eliberarea drumului", a mai spus Adrian Marin.

Tinerii au plecat la cabana de la Coada Lacului. Vicepreşedintele Salvamont Bihor, Adrian Marin, a susţinut că în zonă grosimea stratului de zăpadă este între 40 şi 80 de centimetri. Deocamdată nu există veşti nici de la echipajul Salvamont care a plecat în căutarea turiştilor.

Patru şosele, dintre care trei drumuri naţionale şi unul judeţean, au fost blocate în judeţul Bihor, din cauza zăpezii şi a copacilor căzuţi pe carosabil.

Mai multe articole despre:
salvamontişti zăpadă turişti copaci blocat Bihor ISU