MENIU

Un elev din Giurgiu a intrat în stop cardiorespirator, în timpul recreaţiei, şi a decedat

Foto: News In

Un elev de 15 ani de la Şcoala generală nr. 5 din municipiul Giurgiu a decedat în timpul recreaţiei. Elevul trebuia să participe, sâmbătă, la o competiţie de minifotbal. Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Giurgiu a anunţat că elevul avea avizul medical pentru meciul respectiv.

"În pauza dintre orele de geografie şi fizică, un elev din clasa a VIII-a se afla în sala de sport a şcolii pentru a afla programul competiţiei de minifotbal din data de 21 martie. În timp ce domnul profesor de educaţie fizică a discutat cu elevul, acesta i-a spus ca nu se simte bine, se simte obosit, iar domnul profesor i-a recomandat să meargă afară la aer. Elevul s-a ridicat să meargă afară şi după câţiva paşi a căzut . Menţionăm că elevul  avea avizul medical pentru competiţia sportivă de mâine(sâmbătă, n.r.)", se arată într-un comunicat de presă al IŞJ Giurgiu.

Un elev de clasa a VIII-a, de la Şcoala generală nr. 5 din municipiul Giurgiu, a murit vineri, în jurul prânzului, în timpul unei pauze, după ce a leşinat, medicii de la Ambulanţă încercând să îl resusciteze timp de două ore.

"Tânărul era în echipa de fotbal a şcolii, era portar. I-a spus profesorului la un moment dat că e cam obosit şi că îi e cam rău, au ieşit afară din sală, la aer şi a leşinat", a declarat directorul şcolii, profesor Gheorghe Bivolaru. Acesta a precizat că, întrucât băiatul nu îşi mai revenea, a chemat Ambulanţa care a sosit în patru minute. "Când a ajuns, copilul încă respira, dar la un moment dat a intrat în stop cardiorespirator, iar operaţiunile de resuscitare au durat circa două ore", a precizat Bivolaru.

Potrivit acestuia, părinţii elevului sunt plecaţi în Spania, iar băiatul şi sora sa locuiau la bunici. Directorul unităţii de învăţământ a mai spus că, în urmă cu câţiva ani, tânărul le-ar fi spus în glumă colegilor că îl "înţeapă inima".
Mai multe articole despre:
elev Giurgiu sport stop cardio-respirator